Doneren via Tapperuse

Doneer met de Tapperuse app aan Nederlandse natuur

Gezellig wandelen of een speelbos bezoeken met vrienden of familie en tegelijk doneren via de Tapperuse app. Dat kan nu. Wandelaars, fietsers en andere natuurliefhebbers kunnen een door in te tappen een bijdrage van een paar cent tot maximaal een paar euro geven aan projecten van het Buitenfonds/Staatsbosbeheer waar geen structurele financiële bijdrage voor beschikbaar is.

 

Download voor iOS Download voor Android

Daarom Tapperuse!

  • Geef voor Nederlandse natuur
  • Ga erop uit en doneer tegelijkertijd aan dat gebied
  • Doneer een paar cent tot maximaal een paar euro
  • 28 speelbossen en wandelgebieden door heel NL
  • Betaal achteraf via Tikkie

Waar kan ik doneren via de Tapperuse app?

Je kunt tappen® en doneren bij 28 Buitenfonds/Staatsbosbeheer locaties die bij ons zijn aangesloten. Denk aan speelbossen, boswachterspaden, buitencentra, kampeerterreinen en monumenten.

Bekijk alle leuke locaties!

 

 

Download de app!

 

 

Download voor iOS Download voor Android

Doneren in 4 stappen?

Hoe werkt doneren via Tapperuse?

  1. Download de app
  2. Registreer je eenmalig als gebruiker
  3. Tap in op een een prachtige locatie uit de categorie Natuur
  4. Tap uit op elk gewenst moment
  5. Betaal achteraf via Tikkie

 

Geef aan Nederlandse natuur

Het Buitenfonds, Tikkie en Tapperuse zijn een proef gestart waarbij wandelaars, fietsers en andere natuurliefhebbers een bijdrage kunnen geven aan projecten van Staatsbosbeheer waar geen structurele financiële bijdrage voor beschikbaar is.

Boswachter Rolinda: over doneren via Tapperuse

Veelgestelde vragen

Ik bezoek een natuurgebied van Staatsbosbeheer, hoe doneer ik via de app?

Meer over betalen

Allereerst: wat fijn dat je wilt doneren! Zo zorgen we er samen voor dat deze mooie natuurgebieden behouden blijven. Tapperuse maakt dit mogelijk, in samenwerking met het Buitenfonds van Staatsbosbeheer en de betaalapp Tikkie. Doneren is simpel. De gratis toegankelijke locaties vind je in de app. Als je je in een speelbos, op een wandelpad of andere natuurlocatie bevindt, kun je intappen zoals je gewend bent. Je kunt ook vanuit je luie stoel doneren als je dat wilt, je hoeft niet per se op de locatie aanwezig te zijn om te doneren. Kies welke prijs per minuut je wilt doneren (met een maximaal bedrag) en tap uit op elk gewenst moment. Je betaalt achteraf via Tikkie.

Waarom zou ik met Tapperuse betalen bij gratis toegankelijke natuurgebieden?

Meer over betalen

In Nederland zijn vele prachtige natuurgebieden toegankelijk waar je als wandelaar, fietser of andere natuurliefhebber vrij van kunt genieten. Staatsbosbeheer zorgt voor het beheer en de ontwikkeling van veel van deze gebieden. Er zijn echter veel gebieden die geen structurele financiële bijdrage krijgen. Met Tapperuse kun je eenvoudig een klein bedrag doneren op het moment dat je je in zo’n cultuur- of natuurgebied bevindt, een aangelegd wandelpad aflegt of met de kinderen gaat ravotten in een speelbos. Zo blijft onze mooie natuur behouden!

Contact

Stuur je vraag of opmerking via e-mail

Benader ons via WhatsApp op 097013262472

Altijd weten wat er te doen is op je favoriete locaties? Als eerste op bezoek bij dat pasgeboren olifantje in de dierentuin? Schrijf je in voor de Tapperuse nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte!

Bij welke Staatsbosbeheer locaties kan ik doneren via Tapperuse?

Boswachterspad Grebbelinie

Ontdek hoe het uitbundige groen de sporen van de rijke historie van de Grebbelinie heeft overgenomen. Wandel over het boswachterspad in Utrecht en geniet van de stilte en het blauwe ijsvogeltje.

Boswachterspad Roosduinen en Landweerdijk

Beleef Ameland tijdens een wandeling over het boswachterspad door het grootste binnenduingebied van de Waddeneilanden. Geniet van de variatie aan landschappen, het weidse uitzicht, de verschillende soorten heide en de Hereford runderen die in de zomer door de duinen lopen.

Buitencentrum Almeerderhout

Buitencentrum Almeerderhout is het beginpunt voor een dagje naar buiten: een bezoek aan stadslandgoed De Kemphaan en de bossen rond Almere.

GeoFort Staatsbosbeheer

Het eeuwenoude landschap van de Achterhoek, in het uiterste oosten van Gelderland, laat achter elke bocht een ander gezicht zien. Bossen, heidevelden, kleine weilanden tussen houtwallen, verschillende typen landschappen wisselen elkaar hier af.

Infocentrum Biesboschcentrum Drimmelen

De Biesbosch is een avontuurlijk doolhof van rivieren, met eilandjes met wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water. Je kunt er wandelen en langs de randen van het gebied ook fietsen.

Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld in Baarn is geen kasteel, maar een buitenplaats die lange tijd gebruikt is door rijke Amsterdammers om 's zomers de stad te ontvluchten.

Moerputtenbrug

In 1890 werd de Langstraatspoorlijn ’s-Hertogenbosch-Lage Zwaluwe in gebruik genomen. Het spoor liep door het natte laagveengebied van de Moerputten en daarom werden twee bruggen gebouwd: de Moerputtenbrug en de Venkantbrug.

Natuurkampeerterrein De Kijl

De Kijl ligt in boswachterij Sleenerzand met naald- en loofbomen, vennetjes en heidevelden. Pak de fiets en ga op zoek naar een hunebed, een grafheuvel, het museum van Ellert en Brammert, Dierenpark Emmen of het openluchtmuseum in Orvelte.

Radio Kootwijk

Met een oppervlakte van 700 hectare is het Kootwijkerzand de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. In het midden bevindt zich het monumentale zendstation Radio Kootwijk.

Speelbos Avonturenbos Groesbeek

Avonturenbos Groesbeek is bedacht door kinderen, voor kinderen! Je vindt er allerlei spannende plekken: een touwbrug tussen de bomen, een boomhut en nog veel meer.

Boswachterspad Kootwijk

Een lange gevarieerde wandeling langs alles wat de Veluwe in Gelderland zo boeiend maakt. Op het boswachterspad door de bossen van Kootwijk ontdek je het stuifzand, de oude eikenbossen en jeneverbessen.

Boswachterspad Stulp en kasteeltuin

Droom in het vroege ochtendlicht weg bij een wandeling over de Stulpse Heide en ontdek wat de dauw met de natuur doet.

Buitencentrum Boomkroonpad

Het Boomkroonpad is 150 meter lang en duurt ongeveer ongeveer 30 minuten. Daarnaast is het ook het startpunt van boswandelingen door de boswachterij Gieten-Borger. Breng ook een bezoek aan het buitencentrum.

Infocentrum De Veldschuur

De Veldschuur van Staatsbosbeheer doet zijn naam eer aan: deze vergaderlocatie staat letterlijk midden in de bosrijke omgeving van het Leersumse Veld. De groene omgeving, zowel binnen als buiten De Veldschuur, nodigt uit tot inspirerende vergaderingen of workshops.

Natuurkampeerterrein De Vlagberg

Aan de voet van het pittoreske Brabantse dorpje St. Anthonis, waar de schaapskuddes nog over de heide struinen, ligt natuurkampeerterrein De Vlagberg. Op zoek naar ruimte en comfort voor het hele gezin? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Speelbos De Braakman

Kom naar Speelbos De Braakman van Staatsbosbeheer voor een fijne middag buiten spelen. Beklim het enorme klimtoestel, bouw je eigen hut of klieder met water bij de plas of de pomp.

Boswachterspad Mastbos

Tussen de eeuwenoude bomen van het Mastbos in Breda ligt een boswachterspad, dat je langs een rijkdom aan natuur, historie en dieren voert. Wandel door het afwisselende gebied en ontdek de zilverreigers aan het water en de bloeiende zonnedauw.

Buitencentrum De Pelen

Buitencentrum De Pelen ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Het is het start- en eindpunt van verschillende wandel- en fietsroutes.

Natuurkampeerterrein Drie

Het eeuwenoude Speulderbos is een van de mooiste en oudste bossen van Nederland. Kromme eiken- en beukenbomen bepalen de sfeer. Het bos is een paradijs voor vogels, edelherten, dassen en wilde zwijnen.

Speelbos Purmerbos

Aan de oostkant van Purmerend bevindt zich het Purmerbos. Slingerende struinpaadjes geven je het echte ‘bosgevoel’ en voor kinderen is het speelbos een avontuurlijke speelplek.

Boswachterspad Noordzeewandeling

Tijdens een zomerse wandeling door de Schoorlse Duinen hoor je 's avonds de nachtzwaluw ratelend vliegen, ruik je de geur van het dennenbos en zie je de zandhagedis op het wandelpad. Zee, duin, bos en heide, de Noordzeewandeling trakteert je op alles wat de Schoorlse natuur te bieden heeft.

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Aan de rand ligt Buitencentrum Drents-Friese Wold. In dit bezoekerscentrum is de tentoonstelling Grenzeloos Wold te zien, met veel informatie over de natuur in het nationaal park.

Natuurkampeerterrein Veenkuil

In het Kuinderbos vind je vele soorten planten, paddenstoelen en broedvogels. Als kampeerder heb je toegang tot de reeënkijkhut en mag je vissen en zwemmen in de daarvoor bestemde delen van de Kuinderplas.

Buitencentrum Oostvaardersplassen

Buitencentrum Oostvaardersplassen is het startpunt voor een ontdekkingsreis door de Oostvaardersplassen. Er starten verschillende wandel- en fietsroutes, tal van excursies en andere activiteiten.

Speelbos Robin Hood

In speelbos Robin Hood, vlakbij Den Haag Centraal, kunnen kinderen heerlijk spelen en zelf hutten bouwen. Genieten!

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is Overijssel op z’n hoogst. Dit gebied tussen Holten en Nijverdal, dat bestaat uit bos en heuvelachtige heidevelden, is bijna on-Nederlands met z’n hoogteverschillen en vergezichten.

Speelbos Sparjebird

Kliederen met water bij de waterpomp, hink-stap-sprong over boomstammen, 3 verschillende touwbruggen en een echte klimboom. Dat vind je allemaal in Speelbos Sparjebird van Staatsbosbeheer.

Buitencentrum Weerribben

Buitencentrum Weerribben is hét startpunt voor een vaartocht met overdekte rondvaartboot, fluisterboot of kano in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Of een wandel- of fietstocht. Met rust, riet en ruimte.