Betaal voor gebruik bij recreatieboerderij Pukkemuk

In Dongen is een oergezellig en gevarieerde recreatieboerderij te vinden: recreatieboerderij Pukkemuk. Tussen de gewassen en de tractoren van Brabant, ligt een waar kinderparadijs: een speeltuin, kinderboerderij, waterpark én boerensprookjesbos ineen. Op de ruim 7000 m2 vind je binnen en buiten amusement voor jong en oud. Met meer dan 100.000 bezoekers per jaar is het park ongekend populair.

Bij Pukkemuk staat het boerenleven centraal. Je staat voor even in de schoenen – of klompen – van een echte boer(in). Pukkemuk staat garant voor uren speelplezier en is nu te bezoeken met Tapperuse. 7 dagen per week, het hele jaar door!

Heb je dit geweldige familiepark al ontdekt en ben je benieuwd naar een van de grootste themaparken van de Benelux? Lees dan alles over tappen® bij Plopsaland de Panne in België.

Maak kennis met het boerenleven in Pukkemuk

Weet jij wat een boer de hele dag uitspookt? Kom dit te weten in recreatieboerderij Pukkemuk en laat je helemaal onderdompelen in het boerenleven. In het boerensprookjesbos maak je kennis met boer Teun en schaap Wollie. Zij laten je zien hoe het boerenleven er vroeger uitzag en vertellen spannende verhalen. Leerzaam voor de kinderen, maar ook voor de ouderen. Dus loop gezellig met de hele familie door dit sprookjesbos en laat je betoveren!

Een boerderij boordevol boerenactiviteiten

Op de boerderij zijn veel attracties overgoten met een sausje uit het dagelijks leven van een boer. En dan bedoelen we natuurlijk geen stinkende mest… Zo is er een stroberg met een glijbaan, een minidolfhof gemaakt van stro, speel je boerenmidgetgolf en is het mogelijk om met de hele familie een tochtje te maken door het Brabantse landschap in een huifkar. Tapperuse geeft je de mogelijkheid om deze bijzondere plek op een flexibele manier te bezoeken. Met onze app betaal je namelijk alleen voor de tijd dat je binnen bent.

Voeren als een echte boer(in)

Op een boerderij mogen natuurlijk de dieren niet ontbreken. Bij Pukkemuk krioelt het van de dieren. Zo lopen er bijvoorbeeld geiten, konijnen en cavia’s rond, maar ook varkentjes en er zwemmen vissen in aquariums. De dieren mogen geaaid en geknuffeld worden, sommige dieren kun je zelfs voeren. Zo kruip je even in de huid van een echte boer. Je kunt bovendien met de dieren op de foto en het is mogelijk om een ritje te maken op een pony.

Speel tussen de dieren

Verspreid over de boerderij zijn zowel binnen als buiten allerlei veilige speeltoestellen te vinden. Terwijl de kinderen staan de stuiteren op het springkussen, ga jij lekker ‘akkeren’ met opa en oma door het park om te praten over ‘koetjes en kalfjes’. Ook voor de allerkleinsten is een speciale speelhoek ingericht met een ballenbak, schommelpaarden en een glijbaan. Tussen al dit vertier scharrelen de kippen en snerpen de hertjes rustig verder..

Nou breekt mijn klomp

Een echte trekpleister van Pukkemuk is de klompjesbaan. In dit oudhollandse schoeisel varen kinderen een rondje in een waterbaan.  Met de handjes op het stuur en onder begeleiding van een liedje van weleer vaar je langs een mooi bloemenperk, passeer je een brug en vaar je door een tunnel. Ouders kunnen bij de allerkleinsten het rondje meelopen of zwaaien vanaf de brug. Verbaas je niet als de jonge schipper direct na het ritje weer aansluit in de rij voor de volgende vaart! De organisatie maakt zelfs een foto en stuurt deze gratis op. Kun je niet wachten om deze foto thuis uit te printen? Met onze app tap je uit wanneer jij dat wil. Bij Tapperuse betaal je namelijk per minuut.

Spelen, spelen en nog eens spelen!

Zoals gezegd; de recreactieboerderij is enorm divers in het aanbod van de verschillende speelactiviteiten. Voor diegene die altijd met een bal aan de voet loopt bestaat de mogelijkheid een potje voetbal te spelen in de voetbalkooi. De voetbalschoenen en het voetbalshirtje van de plaatselijke trots kunnen dus ‘s ochtends gewoon in de tas. Geen zin om een balletje te trappen? Leef je dan uit op de skelterbaan waar een zinderend parcour op je wacht, ga ravotten in de klimtoestellen, slinger aan de kabelbaan of bouw zandkastelen in de zandbak. Er is voor ieder wat wils!

Spetteren en spatteren in het waterpark

Bij mooi weer in de zomer is de waterspeeltuin geopend. Hier speel je op de glijbanen en krijg je verkoeling tijdens de warme dagen. Door de continue afloop van water stijgt het waterpeil niet, waardoor dit ook voor de allerkleinsten een veilige manier van spelen is. Genoeg reden dus om je zwemkleding en een handdoek mee te nemen naar Pukkemuk als er zonnestralen neerdalen op het Brabantse agrarische landschap. De organisatie raadt aan om de kinderen zwemschoentjes te laten dragen.

Eten en drinken voor een boer(in) in spe

Na een aantal uren spelen begint de trek ook toe te slaan. Bovendien heb je na al dat voeren aan de dieren zelf ook wel zin in wat lekkers. Bij Pukkemuk is de keuze reuze. De keuken staat niettemin bekend om zijn ambachtelijk gemaakt pannenkoeken. De boerderij maakt deze helemaal zelf.  Je kunt kiezen uit tientallen soorten, waaronder ook glutenvrije pannenkoeken. Als toetje (of tussendoortje) staat het fameuze romige boerenschepijs voor je klaar. Uiteraard gemaakt van verse melk uit de Brabantse contreien.

Pukkemuk is toegankelijk

Pukkemuk is goed te bereiken met de auto. Bij het terrein is voldoende gratis parkeergelegenheid. De boerderij is 7 dagen per week geopend van 10:00 tot 18:30 gedurende het hele jaar (op enkele uitzonderingen na).  Daarnaast mag er gratis gebruikt worden gemaakt van het wifi-netwerk. Verder is er onbeperkt water of siroop beschikbaar en krijgen volwassenen 2 consumptiebonnen bij entree voor een kop koffie, thee of frisdrank.

Betaal per minuut met Tapperuse

Heb je het gevoel dat je na een halve dag de hele boerderij hebt ‘uitgemolken’? Geen probleem. Met Tapperuse heb je de vrijheid om met het hele gezin uit te tappen®. Je hoeft dus geen dagkaart aan te schaffen, maar betaalt precies voor de tijd dat je aanwezig bent (en nooit meer dan de dagprijs). Tapperuse brengt de flexibiliteit van ’pay per use’ naar de vrijetijdssector. Net zoals je dat bijvoorbeeld al doet voor betalingen in het ov of voor het parkeren van je auto.

Tappen® kan op steeds meer locaties

Tapperuse verspreidt zich momenteel als een olievlek. Er zijn steeds meer locaties waar je kan tappen®. Zo betaal je al per minuut in een musea, in de sauna’s of bij het huren van een fiets.

Download voor iOS Download voor Android

 

 

LEES HET VOLGENDE BERICHT
Museumtrip Amsterdam met Tapperuse
LEES HET VORIGE BERICHT
Betaal voor gebruik in het Louwman Museum