Betaal voor gebruik in het Louwman Museum

In het Louwman museum bekijk je de allereerste gepatenteerde auto, de wagen voor het volk tot aan een hightech Toyota F1 racewagen en voertuigen van allerlei wereldsterren. Met Tapperuse heb je toegang tot ‘s wereld oudste privécollectie automobielen! Je betaalt natuurlijk per minuut, dus alleen voor de tijd dat je er bent.

Oudste collectie automobielen ter wereld

In het Louwman Museum in Den haag vind je ‘s werelds oudste privécollectie automobielen. Vergaap je aan de eerste gepatenteerde auto, de Benz Patent Motor Car van Karl Benz. Aanschouw technisch vernuft met de TF109 Formula 1 racing car en bekijk de unieke Maserati 8cm Monoposto Grand Prix Car. Dit en veel meer van deze bijzondere collectie is vanaf 1934 door twee generaties familie Louwman met hart en ziel bijeengebracht. Inmiddels, ruim 85 jaar later, is de verzameling uitgebreid tot 250 klassieke en antieke automobielen.

Auto als reflectie van de tijdsgeest

De automobielen in het Louwman Museum zijn niet alleen mooie objecten met fascinerende techniek. Ze tonen een reflectie van de tijdsgeest. Denk aan de Trabant 601 LS uit 1958. Deze (inmiddels cult) volksauto van het naoorlogse communistische Oost-Duitsland is gemaakt om zijn eenvoud en betaalbaarheid. De Trabant was voor die generatie bittere noodzaak, want importeren van westerse auto’s was verboden. Je kunt ook overdadige luxe tegengekomen als de bizarre Brooke 25/30 HP Swan Car. Gebouwd door Robert Nicholl ‘Scotty’ Matthewson om in Calcutta, hoofdstad van voormalig Brits-Indië, de plaatselijke elite te shockeren (en dat is gelukt). Dit en meer bijzondere verhalen achter de auto’s ontdek je bij het Louwman Museum.

Automobielen van absolute wereldsterren


Altijd al willen weten in wat voor auto Winston Churchill zijn strategie heeft bedacht? Of wil je de wereldberoemde Aston-Martin uit de film Goldfinger van James Bond met eigen ogen aanschouwen? Het Louwman museum toont diverse auto’s van absolute wereldsterren. Dus als je benieuwd bent naar de (auto)smaak van Elvis Presley of Keizer Wilhelm II, ben je in dit museum aan het goede adres.

Fantastische architectuur

Niet alleen de autocollectie is een mooi schouwspel. Na opnieuw te zijn ontworpen en gebouwd, is het Louwman Museum in 2010 heropend door Koningin Beatrix. Het gebouw is ontworpen door de bekende Amerikaanse architect Michael Graves en ziet er fantastisch uit. Met 3 etalages en ruim 10.000m2 expositieruimte is in dit statige en bijzondere gebouw voldoende ruimte om al het moois te bekijken.

Louwman Museum Hysterie voor jonge autoliefhebbers

Voor de jonge autoliefhebbers is er een toffe interactieve game ‘het Louwman Museum Mysterie’. Kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar gaan op speurtocht en volgen de avonturen van Palle en Sanne aan de hand van multiple-choice vragen en 9 filmpjes. Met de speurtocht moeten 6 voorwerpen gevonden worden en als ze gevonden zijn, ligt er een prijs klaar bij de receptie! Kinderen leren zo spelenderwijs over de geschiedenis van de automobiel. De game download je gratis op smartphone en tablet.

Historische telescopen

Naast historische automobielen bezit Louwman Museum een uitgebreide en internationale topcollectie historische telescopen. Bekijk de originele lens van Christiaan Huygens uit 1656 en de elegante toneelkijker van Marie Antoinette uit de 18e eeuw. Sterrenkundige P.J.K. Bouwman heeft 50 jaar met passie en toewijding een ongekend omvangrijke collectie bij elkaar verzameld.

Uniek eten en drinken op het Museumplein

Na zoveel moois kijken is het tijd voor een lekker hapje en drankje op het Museumplein. Dit museum heeft namelijk een sfeervolle ruimte ingericht als Den Haag uit de jaren ‘20. Dit unieke ‘Museumplein’ heeft gevels van van veelal originele Haagse gebouwen. House of Lords is verantwoordelijk voor de culinaire invulling. De ambachtelijke kwaliteit en service van toen is teruggehaald naar de gerechten en bediening van nu. Met duurzaamheid hoog in het vaandel werkt House of Lords zo veel mogelijk met eerlijke en hoogwaardige producten. Doe jezelf een plezier en geniet van de heerlijke ambiance en lekkernij!

Rondleiding in het Louwman Museum

Wil je echt álles over het Louwman Museum weten? Je kunt tegen betaling een rondleiding boeken voor jezelf of gezelschap. Het museum heeft gidsen in verschillende talen: Engels, Nederlands, Duits en Frans. Een rondleiding duurt minimaal anderhalf tot 2 uur.

Als je met Tapperuse 1 type auto wilt zien

Misschien kom je speciaal naar het Louwman Museum om  1 type automobiel te zien? Met Tapperuse kan dat, omdat je per minuut betaalt. Maar omdat sommige auto’s van het Louwman Museum deelnemen aan evenementen en regulier onderhoud nodig hebben, zijn niet alle auto’s elke moment te bezichtigen. Dus als je speciaal voor één model komt, adviseren wij je vooraf te informeren of dit type aanwezig is. Overigens is de kans groot dat je als autoliefhebber toch lang blijft hangen in dit museum, ook dat is met de app geen probleem. Je betaalt nooit meer dan de dagprijs (excl. transactiekosten).

Bereikbaarheid Louwman Museum

Het Louwman Museum ligt aan de N44 en is zeer goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Er ligt een bushalte direct aan de weg voor het het museum. Bekijk hier de routebeschrijving.

Parkeren

Eenmaal met je auto aangekomen rij je eenvoudig de toegangsweg op en parkeer je op de voldoende gratis parkeerplekken.

Tappen® kan op steeds meer locaties

Steeds met locaties sluiten zich bij Tapperuse aan, zodat je binnenkort in het hele land uitjes per minuut betaalt. Ga bijvoorbeeld eens tappen® bij Recreatiepark BillyBird in Vonkel, een geweldig familiepark met buitenspeelgebieden, een enorme binnenspeeltuin, grote attracties en zelfs een strandbad. Tappen® is supermakkelijk en leuk om te doen.

Louwman Museum gebruikt een ‘pay per use’ betaalmethode

Het parkeren per minuut kennen de meeste mensen al en ook in andere sectoren zien we dat mensen steeds vaker alleen willen betalen voor datgene wat ze gebruiken. Met de Tapperuse app introduceren we ‘pay per use’ in de Nederlandse vrijetijdssector. Deze makkelijke handeling, die te vergelijken is met het in- en uitchecken in het ov of met het starten en stoppen van parkeertransacties, noemen we tappen®’. Een locatie als het Louwman Museum loop je op jouw moment in en uit. Je betaalt achteraf via AfterPay en nooit meer dan de dagprijs.

Download voor iOS Download voor Android

 

 

LEES HET VOLGENDE BERICHT
Betaal voor gebruik bij recreatieboerderij Pukkemuk
LEES HET VORIGE BERICHT
Betaal voor gebruik bij recreatiepark BillyBird