Hollandsche Schouwburg & Nationaal Holocaust Museum

Plantage Middenlaan 24
1018 DE Amsterdam
Toon route

Persoonlijke verhalen en authentieke objecten

De locatie van het Holocaust Museum is van oorsprong een theater en in de Tweede Wereldoorlog als deportatieplaats gebruikt. Tienduizenden mannen, vrouwen en kinderen werden door de bezetters hier bijeengebracht en gedeporteerd. Deze historie geeft het bezoek aan de schouwburg een extra dimensie.

Gevestigd in een voormalige Kweekschool heeft het verzet in de Tweede Wereldoorlog hier honderden kinderen in veiligheid gebracht. Persoonlijke verhalen en authentieke objecten wisselen elkaar af. Wordt het je even teveel? Door te tappen® betaal je alleen voor de tijd dat je er bent. Je kunt altijd op een ander moment terugkomen om de rest te bekijken. 

Naar overzicht

Openingstijden

  • Maandag 11:00 - 17:00
  • Dinsdag 11:00 - 17:00
  • Woensdag 11:00 - 17:00
  • Donderdag 11:00 - 17:00
  • Vrijdag 11:00 - 17:00
  • Zaterdag 11:00 - 17:00
  • Zondag 11:00 - 17:00

Joods Historisch Museum & Kindermuseum

Het Joods Historisch Museum & Kindermuseum in Amsterdam biedt een uniek kijkje in het Nederlandse Joodse leven, van vroeger tot nu. Dit toonaangevende museum voor jong en oud is gevestigd in 4 monumentale synagogen.

Portugese Synagoge

Krijg een indrukwekkend beeld van de Amsterdamse Gouden Eeuw in de Portugese Synagoge in Amsterdam. Het 17e-eeuwse interieur is helemaal authentiek en wordt nog altijd gebruikt als gebedshuis. Een onvergetelijke ervaring.

Download snel de Tapperuse app!

Met Tapperuse betaal je alleen voor de tijd dat je ergens bent. Je gebruikt de app bij de sauna om de hoek of de favoriete binnenspeeltuin van de kinderen. Download de app en ontdek alle leuke locaties. Je ziet direct de realtime prijs per minuut!

Download voor iOS Download voor Android

Nieuwsbrief ontvangen?

Altijd weten wat er te doen is op je favoriete locaties? Als eerste op bezoek bij dat pasgeboren olifantje in de dierentuin? Schrijf je in voor de Tapperuse nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte!