Joods Historisch Museum & Kindermuseum

Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
Toon route

Tastbare weergave Joodse cultuur

Neem je gezin mee en laat je onderdompelen in de Joodse geschiedenis en al haar facetten, het kan bij het Joods Historisch Museum & Kindermuseum. Het museum heeft een uitgebreide multimediale collectie, fraaie schilderijen, interessante films en bijzondere gebruiksvoorwerpen. Een tastbare weergave van de Joodse cultuur.

Speciaal voor kinderen is er een Joods familiehuis, muziekkamer en koosjere keuken waarin ze zelf broodjes kunnen bakken. De 6- tot 12-jarigen leren zo prikkelend en spelenderwijs over de Joodse cultuur. Met Tapperuse betaal je alleen voor de tijd dat je in het museum doorbrengt. De prijs per minuut die je betaalt als je komt tappen® staat in de app.

Naar overzicht

Openingstijden

  • Maandag 11:00 - 17:00
  • Dinsdag 11:00 - 17:00
  • Woensdag 11:00 - 17:00
  • Donderdag 11:00 - 17:00
  • Vrijdag 11:00 - 17:00
  • Zaterdag 11:00 - 17:00
  • Zondag 11:00 - 17:00

Batavialand

Hoor, zie en voel 7.000 jaar geschiedenis in Batavialand, hét museum van Flevoland in Lelystad. Struinend over de dekken van de Batavia waan jij je in de 17de eeuw, in het museum ontdekken de kinderen spelenderwijs het land van water.

Body Worlds

Als je een fascinerend kijkje in het menselijk lichaam wilt nemen, bezoek dan de Body Worlds exposities in Amsterdam. Niet voor niets gingen ruim 40 miljoen mensen je voor in deze wonderbaarlijke reis door het lijf.

Experience Volendam

Leuk, educatief én origineel, dat is de Experience Volendam! Je gaat terug in de tijd, maar dan échter dan echt! Ontdek het oude Volendam met Virtual Reality en leer wat Volendam tot het beroemdste dorp van Nederland maakt.

Download snel de Tapperuse app!

Met Tapperuse betaal je alleen voor de tijd dat je ergens bent. Je gebruikt de app bij de sauna om de hoek of de favoriete binnenspeeltuin van de kinderen. Download de app en ontdek alle leuke locaties. Je ziet direct de realtime prijs per minuut!

Download voor iOS Download voor Android

Nieuwsbrief ontvangen?

Altijd weten wat er te doen is op je favoriete locaties? Als eerste op bezoek bij dat pasgeboren olifantje in de dierentuin? Schrijf je in voor de Tapperuse nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte!