Gelders Geologisch Museum Velp

Parkstraat 32
6881 JG Velp
Toon route

Mineralen, gesteenten en fossielen stoffig? Niet in Velp, in het Gelders Geologisch museum! Hier komt de geschiedenis namelijk tot leven, stap eens 50.000 jaar terug in de tijd. Lichtgevende stenen bestaan niet? Jawel hoor, je ziet ze hier!

Edelstenen, mineralen en dino-eieren

In deze regio kwamen heel vroeger mammoeten en nijlpaarden voor. De sporen (fossielen) liggen in dit museum op je te wachten. Er is nog veel meer te zien, zoals mineralen, edelstenen en andere gesteenten. Tegen betaling kun je hier zelfs je eigen steentje slijpen.Verder zie je natuurlijk andere fossielen, wat te denken bijvoorbeeld van een dinosaurusei?

Dit museum is een waar feest voor je ogen. Overal waar je kijkt glimt of blinkt er wel iets! Is er te veel te zien voor één bezoekje? Geef gerust je ogen nog eens de kost, met Tapperuse betaal je alleen voor de tijd dat je hier je ogen uitkijkt.

Naar overzicht

Openingstijden

  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag 12:00 - 17:00
  • Woensdag 12:00 - 17:00
  • Donderdag 12:00 - 17:00
  • Vrijdag 12:00 - 17:00
  • Zaterdag 12:00 - 17:00
  • Zondag 12:00 - 17:00

Malkenschoten (Binky)

Spelen, hutten bouwen, klauteren, dieren voeren of met het hele gezin in de waterfiets? Binky is een kinderboerderij, speeltuin, sprookjestheater en waterpark ineen! Met de vele activiteiten en attracties is dit een geweldig leuk uitje voor het hele gezin.

Nienoord

Ontdek Familiepark Nienoord in Leek en laat de kinderen rennen, springen, glijden en verdwalen op glijbanen, springkussens, in klimkastelen, doolhoven en draaimolens. Inclusief 3.5 km aan treinsporen en een overdekte speelhal met apenkooi. Welkom!

Vogelpark Avifauna

Ontdek ZOOveel in Avifauna in Alphen aan den Rijn. Kom kijken bij het voeren van de pinguïns, pelikanen en apen en geniet van unieke vogeldemonstraties. De kinderen kijken hun ogen uit in de XXL speeltuin, jij geniet in het heerlijke restaurant.

Download snel de Tapperuse app!

Met Tapperuse betaal je alleen voor de tijd dat je ergens bent. Je gebruikt de app bij de sauna om de hoek of de favoriete binnenspeeltuin van de kinderen. Download de app en ontdek alle leuke locaties. Je ziet direct de realtime prijs per minuut!

Download voor iOS Download voor Android

Nieuwsbrief ontvangen?

Altijd weten wat er te doen is op je favoriete locaties? Als eerste op bezoek bij dat pasgeboren olifantje in de dierentuin? Schrijf je in voor de Tapperuse nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte!