Museumtrip Amsterdam met Tapperuse

Hi, ik ben Anouk en ben een 20 jarige studente en stagiaire bij Tapperuse. Samen met mijn moeder wilde ik graag een gezellig en leerzaam dagje, dus besloten we met hulp van Tapperuse meerdere musea te bezoeken in de omgeving van Amsterdam. We hadden veel keus, maar kozen onze top vier om te bezichtigen, hieronder mijn ervaringen:

Scheepvaartmuseum

Onze start was rond 10 uur bij het Scheepvaartmuseum. Bij de kassa konden we gemakkelijk en snel intappen. Na onze tas te hebben opgeborgen liepen we vrijwel direct door naar het VOC-schip aan de achterzijde.

Tapperuse - Scheepvaartmuseum

Met meer dan drie verschillende niveaus te ontdekken zaten we zeker op het schip het langst van onze tijd. Het bekijken en leren van hoe mensen vroeger op deze boot leefden vonden wij erg interessant. We waren al snel alles aan het aanraken en de interactieve elementen op de boot waren wij niet vanaf te slaan. Na al de geheimen van de boot te hebben ontdekt besloten we nog even uit te rusten op het slaapgebied van de matrozen.

Tapperuse - Scheepvaartmuseum

Na het schip te hebben verlaten gingen we de rest van het museum verkennen. Al snel vonden we een grote kamer die de geschiedenis van de walvis vertelde, dit trok ook erg onze aandacht. Deze lange kamer was erg mooi ingericht, met een groot walvis hoofd waar je doorheen kon lopen, zoiets had ik nog nooit gezien. Hierna besloten we door te gaan naar de volgende locatie: Het Verzetsmuseum

Verzetsmuseum

In het Verzetsmuseum herkende het personeel Tapperuse direct en konden we snel doorlopen. Lopen door het Verzetsmuseum is wel een klein doolhof, maar er was erg veel te zien. Aan de muur of er tegenaan was allemaal informatie over hoe het Nederlandse verzet zich speelde in de Tweede Wereldoorlog. Wat erg fijn was is dat het liep in een tijdlijn, waardoor je je goed kon inleven in het verhaal. Met een feest van bevrijding op het einde. Echter was dit niet een heel groot museum, dus na een klein uurtje hadden we alles gezien en besloten we door te gaan naar het volgend museum: Het Joods Historisch en Kindermuseum.

Tapperuse - verzetsmuseumHet Joods Historisch en Kindermuseum

Net als het Verzetsmuseum waren wij bekend bij de kaartverkoper en liepen we direct door. Het Joods Historisch en Kindermuseum is erg mooi ingericht, het ziet er erg luxe uit met authentieke kleuren. Echter was dit geen museum voor mij, de sfeer was voor mij net wat te kil en niet mijn invalshoek van geschiedenis, maar mijn moeder genoot wel van het museum. Hierdoor heb ik haar laten gaan en zelf de kunst om mij heen bewonderd. Later elkaar weer teruggevonden wilden we alle twee wel weer vertrekken, met het Joods Historisch en Kindermuseum het kortste van de vier. Hierna zijn we gegaan naar het laatste museum: Tropenmuseum.

Tapperuse - joods historisch museumTropenmuseum

Met het leukste als laatst bewaard, het Tropenmuseum. Hier waren de medewerkers ook erg enthousiast over Tapperuse. Zodra ik de app liet zien begonnen ze allemaal vragen te stellen en vertelde ze dat ze het zelf ook graag willen proberen bij een locatie. Eenmaal doorgelaten schrok ik van de grootte van het museum, het was veel groter dan ik het verwacht en er was ook erg veel te zien.

tapperuse - tropenmuseum

In het begin waren mijn moeder en ik een beetje verward, omdat we niet precies wisten waar het museum nou over ging, maar eenmaal ontdekt het Tropenmuseum gaat over verschillende culturen en tradities. Zo kan je staan in een stukje dat gaat over slavernij en om de hoek vind je het anime Japan. Elk stukje in het museum pakte iets anders en dit vonden wij erg interessant. Het is daarom ook spannend om doorheen te lopen, omdat je niet weet wat er om de hoek staat. Dit is ook een van de redenen waarom wij hier het langst waren, maar toch na een dik uurtje besloten we naar huis te gaan.

tapperuse - tropenmuseum

We hebben een topdag gehad en ik ben erg blij dat we dat met Tapperuse hebben kunnen doen. Op deze manier konden we voor weinig geld al de musea bezoeken. Ook hadden we niet het probleem dat het zonde is van de dagprijs om vroegtijdig een minder leuke locatie te verlaten. Zeker voor herhaling vatbaar!

 

LEES HET VOLGENDE BERICHT
Interview Pamela Stolze, Avifauna
LEES HET VORIGE BERICHT
Betaal voor gebruik bij recreatieboerderij Pukkemuk