Uit met kinderen – Voorkom een fiasco!

Yes, het is zover: er gezellig op uit met de kinderen! Een goede voorbereiding is het halve werk toch? Hm, plannen gaat bij die kleintjes niet altijd op. Of het nu je kleinkinderen zijn, de kinderen van je broer/zus of die van jezelf, je kunt er maar beter rekening mee houden dat jullie uitje anders loopt dan gepland. Hoe voorkom je een fiasco als je er spontaan op uit gaat? 4 tips!

1. Zorg voor vermaak tijdens de reis

Ga je een wandeling maken in de natuur? Een dagje naar het strand? Wordt het een uitje naar een pretpark, dierentuin of speelparadijs? De bestemming ligt vast niet in je achtertuin. Je zult er dus naartoe moeten. De kinderen hebben al even gewacht op dit avontuur en, je raadt het al, hun geduld is Nu Echt Op. Maar ze zitten nog minstens een halfuur in de auto, trein of buggy! Een gouden tip: zeg nooit hoe lang je nog onderweg bent, maar geef ze het idee dat het heeeel ver reizen is, dan valt het altijd mee. En zorg tijdens de reis voor voldoende vermaak, spelletjes en snoeperij. Ook fijn voor de terugweg, als ze dan niet liggen te slapen…

2. Ga er op een rustig moment op uit

Als er iets is waar mensen onder de 10 jaar niet goed in zijn, is het wachten. Wachten in de rij, wachten bij de wc, wachten bij de glijbaan, wachten voor een broodje. Wachten is hoe dan ook finest. Zodra er serieus gewacht moet worden, kun je erop wachten dat de eerste tranen vloeien voordat het wachten voorbij is. Heb je invloed op het moment waarop je wat leuks gaat doen, ontwijk dan de schoolvakanties en feestdagen. Heel fijn voor je eigen gemoedstoestand. Doordat je met Tapperuse per minuut betaalt (en niet voor de hele dag), kun je ook gewoon een uurtje wat leuks doen. Dat biedt mogelijkheden in de agenda!

3. Wees voorbereid met regenkleding en droge kleren

Helemaal onverwacht valt het met bakken uit de hemel. Of staan de kinderen in een vijver te stampen die jij toevallig net net over het hoofd had gezien. Of worden ze zó wild van de gedachte alleen al om in die ene toffe glijbaan te gaan, dat ze plots alle zindelijkheidstraining lijken te zijn vergeten. Alles nat! Erg? Niet als je er van tevoren rekening mee hebt gehouden. Ga tijdens het uitje vaker met de kinderen naar de wc dan anders en zorg voor een extra setje kleren voor eventuele ongelukjes. Meer dan 2% kans op een bui? Neem regenkleding mee. Meer dan 80% op een bui? Overweeg om toch voor een binnenactiviteit te gaan.

4. Neem een (picknick)kleed en buggy mee

Zo’n dagje ravotten op het klimtoestel, in de glijbaan of in die ene spannende attractie, gaat ze niet in de koude kleren zitten. En jou ook niet, je moet immers de hele tijd opletten. En niet overal is een zonnig terras voor handen! Wat handig is om mee te nemen, is een picknickkleed waar je zelf even op kunt hangen, terwijl de kleintjes zich vermaken. Denk eraan dat een uitje best inspannend kan zijn voor de allerkleinsten, en neem altijd een buggy mee, al wandelen ze graag zelf. De afstanden zijn soms groot, en als grote broer of zus alweer door wil naar de flamingo’s in de dierentuin of andere attractie in het pretpark, is het toch fijn om de kleinste even te kunnen duwen.

Spontaan kinderuitje!

Dat je een uitje met de kinderen niet tot in de puntjes kunt plannen, maakt het natuurlijk ook leuk! Met Tapperuse kun je nog spontaner wat leuks doen, omdat je per minuut betaalt. Dat betekent dat je geen ticket koopt voor de hele dag, en het dus niet uitmaakt als je voor het middagslaapje al vertrekt. Of je wandelt aan het einde van de middag nog even ergens binnen, ook leuk!

Veel plezier!

LEES HET VOLGENDE BERICHT
Winter! Voordeeluitje met de kinderen
LEES HET VORIGE BERICHT
De nieuwe economie is het einde van bezit