Voordeeluitje in de kerstvakantie

De kerstvakantie staat traditioneel in het teken van uitjes met de familie, het liefst een voordeeluitje! Waar kun je heen met de kinderen die een aandachtsspanne hebben van een goudvis? Wij geven je 6 ideeën voor een voordeeluitje met het hele gezin.

1. Kinderboerderij

De meeste kinderboerderijen zijn gewoon open in de winter. Zie Flappie in levende lijve of bewonder de prachtige kerststallen die de boerderijen speciaal hebben opgetuigd. Mocht de verveling toeslaan, dan is er altijd nog de speeltuin waar de kinderen hun energie kwijt raken. Bovendien worden er vaak activiteiten georganiseerd, zoals; help de vogels de winter door. Kortom, bij een kinderboerderij is altijd wat te beleven.

2. Schaatsen

Hollandse folklore ten top: schaatsen. In de winter is dit volkssport nummer één en ons koude kikkerlandje kent vele natuurijsbanen. Als het vriest, kun je op Schaatsplek.nl/schaatskaart als eerste zien waar de ijzers uit het vet gehaald kunnen worden. Vriest het niet? Dan zijn er uiteraard ook vele kunstijsbanen te vinden. Zoals bijvoorbeeld Flevonice, deze locatie is met Tapperuse te bezoeken. Ga je het natuurijs op? Check welke veiligheidsmaatregelen je moet nemen zodat je geen scheve schaatsrijdt.

3. Bezoek een tuincentrum

Een groot tuincentrum is tijdens de kerst een prachtig voordeeluitje voor jong en oud. De tuincentra zijn versierd, dus je slentert in een sfeervolle ambiance tussen de kerstbomen door. De meeste centra zijn voorzien van kunstsneeuw, vele kleurrijke lichtjes en een kerststal. Hierdoor waan je je even in winter wonderland en met een beetje geluk loopt de kerstman er ook nog rond!

4. Wintersporten

Wil je de kids graag leren skiën of snowboarden? Helaas is Nederland zo plat als een dubbeltje. Gelukkig zijn er overdekte sportcentra waar ze toch ervaring op kunnen doen. Bijvoorbeeld De Uithof in Den Haag, het grootste overdekte sportcentrum van Europa, bezoek je met Tapperuse. Zijn de kinderen uitgeteld na 10 afdelingen? Geen probleem! Met de app heb je de vrijheid om na 2 uurtjes het hele gezin weer uit te tappen®, is dat geen voordeeluitje?

5. Zwembad

Ga terug naar die epische zomer van dit jaar in een subtropisch zwembad. Laat de kids spatteren in het water, terwijl jij in je zwemkleding een boekje ligt te lezen. Met een zwembad doe je de kinderen altijd een plezier, en tevens jezelf!  

6. Strand

Breekt er voorzichtig een zonnetje door? Ook in de winter is het strand de plek om een frisse neus te halen. Trek je laarzen aan, neem wat schepjes mee en laad jezelf weer helemaal op. Schrik niet als het hele gezin terugkomt met blosjes op de wangen.

Als je met de kinderen op pad gaat wil je graag flexibel blijven. Een onverwachte verrassing ligt snel op de loer, een verkoudheid, verveling of je bent er zelf gewoon klaar mee. Met Tapperuse hoef je bij je uitjes die je doet in de kerstvakantie geen dagkaart aan te schaffen. Je betaalt namelijk precies voor de tijd dat je aanwezig bent.

Zo kun je met onze app echt alles uit je dag halen. Een uitje wordt al snel een voordeeluitje, want je betaalt per minuut voor de tijd dat je ergens bent. Tap in, tap uit, tik af.

 

LEES HET VOLGENDE BERICHT
Tappen®: huur een fiets en betaal per minuut
LEES HET VORIGE BERICHT
‘Pay per use’ straks niet meer weg te denken uit de vrijetijdsmarkt