Over Tapperuse

Op een zomerse zondagochtend is Wilbert Witkamp met zijn zoontje onderweg naar buitenspeelparadijs Binky in Apeldoorn. Totdat het keihard begint te regenen en niet meer ophoudt. Het alternatief? Schuilen bij oma. Ook leuk, maar zoontje Hugo wil hutten bouwen bij Binky! Als ‘s middags toch de zon weer begint te schijnen, stelt Wilbert hem alsnog teleur. ‘We gaan niet nog voor twee uurtjes naar Binky, hoor.’

‘Maar waaróm niet?’ Een logische vraag, want in twee uur kun je prima waterfietsen, poffertjes eten en een hut bouwen. Maar Binky is niet ingericht op vluchtige bezoekjes. Daarvoor is een dagkaart te duur. Zonde eigenlijk, en het zette vader en ondernemer Wilbert Witkamp aan het denken: als pretpark heb je toch liever bezoekers die maar kort blijven dan helemaal geen bezoekers?

Vrijetijdsbesteding mag wel wat vrijer

Speelparadijzen als Binky, maar ook pretparken en zwembaden, hanteren nu dezelfde strategie. Als consument betaal je een vaste prijs voor een dag of dagdeel, óf je moet een abonnement nemen en je voor langere tijd aan de locatie of activiteit verbinden. Maar veel mensen willen niet ergens aan vastzitten. Ze willen spontaan een uurtje komen, vrijblijvend iets nieuws proberen of hun plannen op het laatste moment omgooien. Wordt het niet eens tijd om deze moderne consument tegemoet te komen?

Ontwikkeling van de Tapperuse app

Wilbert zag kansen voor een alternatieve vorm van betalen en raakte aan de praat met zakelijke relatie en digitale marketeer Ronald de Groot. Samen werkten de twee aan een innovatieve oplossing: een app waarmee je per minuut betaalt voor je bezoek. De app biedt flexibiliteit aan consumenten, want twee uurtjes naar een pretpark als Binky is ineens wél een optie. Anderzijds verwelkomt Binky klanten die anders niet waren gekomen en profiteert het park van een betere spreiding van de bezoekers. Win-win toch?

Betaal achteraf en alleen voor je gebruik

Per minuut betalen, dat zijn we al wel gewend. Als we onze auto parkeren bijvoorbeeld, gebruiken we liever een app dan dat we teveel geld in de automaat gooien. Tapperuse maakt ‘per minuut betalen’ mogelijk voor allerlei vrijetijdsbestedingen. Consumenten hoeven zich maar één keer te registreren, zijn overal direct welkom en betalen alleen voor hun daadwerkelijke gebruik. Dat doen ze voor zichzelf, vrienden of het hele gezin. De betaling gaat achteraf via AfterPay. Dat maakt niet alleen tickets, maar ook de kassa overbodig.