Pers

Ben je een journalist met vragen over Tapperuse dan kun je terecht bij  Marike Timmermans. Zij is uitsluitend te benaderen voor pers vragen.

Contact: +31650528233 of marike@tapperuse.nl

Pers logo’s
In combinatie met de juiste bronvermelding kun je gebruik maken van onze perskit. Bron: www.tapperuse.nl

 

Avifauna zoekt geluksvogels

Dierenverzorgers krijgen op 10 oktober veertig helpende handjes

Amsterdam – 1 oktober 2018 – Op 10 oktober gaan twintig geluksvogels mee met de dierenverzorgers van Avifauna. Speciaal voor de introductie van de app Tapperuse mogen de geluksvogels mee ‘hangen met de halfapen’, ‘praten met de pinguïns’ en ‘vogels verzorgen’. Om kans te maken op de winactie hoeven ouders en/of verzorgers slechts de (gratis) app te downloaden, een profiel aan te maken en te stemmen op hun favoriete activiteit bij Avifauna. De inschrijving sluit op 4 oktober; op 5 oktober maakt John de Hoon, de directeur van Avifauna, de gevleugelde winnaars bekend. Aanmelden kan via  Facebook.

Geluksvogeltjes
Op 10 oktober gaan twintig kinderen mee met de dierenverzorgers van Avifauna. “De actie Geluksvogels Gezocht biedt kinderen de unieke kans om mee te gaan met de dierenverzorgers, iets wat we normaal gesproken niet doen” vertelt Pamela Stolze. “Voor Tapperuse maken we graag die uitzondering.”

Early Adopter
Avifauna is een van de eerste attracties waar bezoekers ook tappend naar binnen kunnen. “Wij waren gelijk enthousiast over Tapperuse omdat we ervan overtuigd zijn dat we er meer bezoekers mee gaan trekken. Met Tapperuse wordt het park toegankelijk voor jonge gezinnen en de moderne consument die flexibiel willen zijn in hun vrije tijds- en geldbesteding. Juist die bezoeker die nu nog niet komt en Avifauna een keer een uurtje of twee wil ‘uitproberen’. Eenmaal hier denken we dat ze ontdekken hoeveel Avifauna te bieden heeft en hopen we dat ze langer blijven of vaker terugkomen.”

Hoe Tapperuse werkt
Een nieuwe gebruiker registreert zich eenvoudig in de app. Bezoekers tappen in als ze een locatie inlopen en tappen uit bij vertrek. Ze betalen achteraf via AfterPay, waarbij de entreekosten nooit hoger zijn dan de maximale dagprijs. De transactiekosten bedragen €0,75 per bezoek en blijven gelijk als er meerdere personen meegaan op een account (maximaal 6).

Over Tapperuse
Tapperuse is een app die ‘per minuut betalen’ mogelijk maakt voor allerlei vrijetijdsbestedingen. Bezoekers betalen per minuut of alleen voor de tijd dat ze een museum, pretpark, klimbos, dierenpark of sauna bezoeken. De app biedt flexibiliteit, vrijheid en gemak aan consumenten, zorgt voor een betere spreiding van bezoekers en verwelkomt klanten die anders niet waren gekomen. De betaling gaat achteraf via AfterPay. De app is hier gratis te downloaden.

 

 

Per minuut betalen voor sauna, museum en pretpark

De nieuwe app Tapperuse maakt ‘pay per use’ mogelijk

Amsterdam – 20 september 2018 – Met de app Tapperuse betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij een sauna, museum of pretpark zijn. De app maakt vrijetijdslocaties toegankelijk voor de moderne consument, die flexibel wil zijn in de besteding van tijd en geld en niet teveel wil betalen. ‘Tappen’ is bedacht door Wilbert Witkamp, voormalig directeur van Yellowbrick (de mobiele parkeerapp waarmee ook per minuut betaald wordt). De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Met Tapperuse kunnen gebruikers kort of spontaan iets leuks doen, en een locatie bezoeken voor minder dan de dagprijs. “Tappen is bijvoorbeeld ideaal voor jonge gezinnen, die niet de hele dag de tijd hebben of hun uitjes maar moeilijk kunnen plannen,” zegt Wilbert Witkamp. “Parkeren per minuut is al helemaal ingeburgerd en ook in andere sectoren zien we dat mensen steeds vaker alleen willen betalen voor dat wat ze afnemen (pay per use). Een belangrijke trend in consumentenmarketing. We verwachten dat pretparken en andere uitjes dankzij de app vaker worden bezocht.”

Te bezoeken locaties
Tappen kan bij een snel groeiend aantal locaties, zoals Avifauna, Bobbejaanland, Sea Life, Miniworld Rotterdam, LINDA.festival en de sauna’s van Select Wellness Group. Tapperuse biedt bezoekers vrijheid en gemak. Met de app bezoeken zij een pretpark om alleen een nieuwe attractie uit te proberen of gaan zij ‘s avonds nog even naar de sauna. Van elke locatie is de actuele prijs per minuut zichtbaar. De locaties kunnen de prijs per minuut verhogen of verlagen op basis van de drukte.

Hoe Tapperuse werkt
Tapperuse werkt op gps, een innovatieve toepassing in de dagrecreatiemarkt. Deze techniek maakt de app heel gebruiksvriendelijk. Bezoekers tappen in als ze een locatie inlopen en tappen uit bij vertrek. Ze betalen achteraf via AfterPay, waarbij de entreekosten nooit hoger zijn dan de maximale dagprijs. De transactiekosten bedragen €0,75 per bezoek en blijven gelijk als er meerdere personen meegaan op een account (maximaal 6). Een nieuwe gebruiker registreert zich eenvoudig in de app en hoeft geen betaalgegevens door te geven.

Over Tapperuse
Tapperuse is een app die ‘per minuut betalen’ mogelijk maakt voor allerlei vrijetijdsbestedingen. De app biedt flexibiliteit aan consumenten, zorgt voor een betere spreiding van bezoekers en verwelkomt klanten die anders niet waren gekomen. De betaling gaat achteraf via AfterPay. De app is hier gratis te downloaden.

Tapperuse app introduceert ‘pay per use’ in vrijetijdssector

Nieuwe klantenkring dankzij betaalmethode per minuut

Amsterdam – 20 september 2018 – Met de nieuwe app Tapperuse betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij een sauna, museum of pretpark zijn. Het is een eerste introductie van ‘pay per use’ – de internationale trend waarbij consumenten alleen betalen voor hun daadwerkelijke gebruik – in de Nederlandse vrijetijdssector. Tapperuse maakt uitjes aantrekkelijker voor de moderne consument, die flexibel wil zijn in de besteding van tijd en geld. Aangesloten locaties profiteren van vele nieuwe bezoekers, een hogere klanttevredenheid en betere bezoekersspreiding.

‘’Onze samenwerking met Tapperuse biedt de ondernemers de mogelijkheid om een variabele prijs te hanteren,‘’ vertelt Mieke Bartens, voorzitter van Select Wellness Group. ‘’We kunnen inspelen op bijvoorbeeld de weersomstandigheden en zijn niet langer gebonden aan langer lopende afspraken. Ook kunnen mensen nu kennis maken met een sauna zonder dat ze een dagkaart hoeven te kopen. Ik verwacht dat we over een tijdje niet beter weten dan dat we niet meer pinnen, maar dat iedereen wil tappen.’’ Tapperuse is te gebruiken bij de sauna’s van Select Wellness Group, en een snelgroeiend aantal andere locaties, zoals Avifauna, Bobbejaanland, Sea Life, Miniworld Rotterdam en LINDA.festival.

Nieuwe klantenkring
“Parkeren per minuut is al helemaal ingeburgerd en ook in andere sectoren zien we dat mensen steeds vaker alleen willen betalen voor dat wat ze afnemen. Met Tapperuse introduceren we ‘pay per use’ in de vrijetijdsbesteding,” vertelt Wilbert Witkamp, founder van Tapperuse (en voormalig directeur van de parkeerapp Yellowbrick). “Onze app spreekt een nieuwe klantenkring aan: bezoekers die nergens aan vast willen zitten. ‘Tappen’ is bijvoorbeeld ideaal voor jonge gezinnen die hun uitjes maar moeilijk kunnen plannen. Met de app kunnen zij ook kort of spontaan iets leuks doen. Die vrijheid en het gemak van de app zorgen voor vele nieuwe bezoekers bij aangesloten locaties. Herhaalbezoek wordt gestimuleerd en de klanttevredenheid bevorderd.”

Betaalmethode per minuut
Tapperuse werkt op gps, een innovatieve toepassing in de dagrecreatiemarkt. Bezoekers tappen in als ze een locatie inlopen en tappen uit bij vertrek. Ze betalen achteraf via AfterPay. Van elke locatie is de actuele prijs per minuut zichtbaar. De locaties kunnen deze prijs per minuut verhogen of verlagen, afhankelijk van de drukte of weersomstandigheden. Dit zorgt voor betere bezoekersspreiding. Deze vorm van dynamic pricing wordt vooral in de hotel-, autoverhuur en luchtvaartindustrie al jaren succesvol toegepast, en voorkomt dat een vliegtuig, bed of auto anders ‘leeg’ blijft.

No cure, no pay
Tapperuse hanteert een pay per use businessmodel. Er zijn geen opstartkosten; locaties betalen een percentage van de omzet vanaf het moment dat er transacties plaatsvinden via de app. Bezoekers betalen €0,75 per bezoek aan Tapperuse. Uitbetaling aan de locaties volgt maandelijks via AfterPay.

Over Tapperuse
Tapperuse is een app die ‘per minuut betalen’ mogelijk maakt voor allerlei vrijetijdsbestedingen. De app biedt flexibiliteit aan consumenten, verwelkomt klanten die anders niet waren gekomen en zorgt voor een betere spreiding van bezoekers. De betaling gaat achteraf via AfterPay.