Pers

Ben je een journalist met vragen over Tapperuse dan kun je terecht bij  Marike Timmermans. Zij is uitsluitend te benaderen voor pers vragen.

Contact: +31650528233 of marike@tapperuse.nl

Pers logo’s
In combinatie met de juiste bronvermelding kun je gebruik maken van onze perskit. Bron: www.tapperuse.nl

 

Schaatsen per minuut bij Flevonice

Flevonice maakt schaatsen per minuut mogelijk met app Tapperuse

Met de introductie van Tapperuse bij Flevonice kunnen bezoekers vanaf dit winterseizoen per minuut betalen voor de tijd dat ze bij de schaatsbaan binnen zijn. Flevonice heeft gekozen voor de nieuwe flexibele betaalmethode om spontane toegang mogelijk te maken. Met de app betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij het attractiepark binnen zijn. De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Met Tapperuse kunnen schaatsliefhebbers kort of spontaan een bezoekje brengen aan Flevonice. Tappen® is ideaal voor jonge gezinnen, die niet de hele dag de tijd hebben of hun uitjes maar moeilijk kunnen plannen. De app speelt in op de trend dat consumenten alleen willen betalen voor datgene wat ze afnemen (pay per use). Bezoekers betalen nooit meer dan de dagprijs. Met Tapperuse wordt de drempel verlaagd voor bezoekers die de schaatsen onder willen binden, al is het maar voor een uurtje.

Schaatskoorts

Jens Kooiker van Flevonice: “Sinds dit weekend is de schaatskoorts losgebarsten. Dat merken we ook op onze ijsbaan. Na de eerste marathon op natuurijs komen ook veel liefhebbers trainen voor de Elfstedentocht. Als buitenbaan bieden we de meest natuurgetrouwe kunstijsbaan onder verschillende weersomstandigheden aan. Dat maakt onze baan aantrekkelijk voor trainingsdoeleinden, maar ook voor de recreatieve schaatser. Tapperuse werkt echt hartstikke makkelijk. Op deze manier verlagen we de drempel om zo nog meer mensen op de schaats krijgen, ook nadat buiten de sloten en meren weer open zijn.

Regionale locaties

Tappen® kan al bij meerdere locaties in Flevoland zoals Thermen La Mer en Batavialand. Tapperuse biedt bezoekers vrijheid en gemak. Met de app wordt het uitproberen van een nieuwe attractie of een avondje saunabezoek vergemakkelijkt. Van elke locatie is de actuele prijs per minuut zichtbaar. De locaties kunnen de prijs per minuut verhogen of verlagen op basis van de drukte.

Hoe Tapperuse werkt

Tapperuse werkt op basis van gps, wat de app heel gebruiksvriendelijk maakt. Bezoekers tappen® in als ze een locatie inlopen en tappen® uit bij vertrek. Betaling gebeurt achteraf via AfterPay en de entreekosten zijn nooit hoger dan de maximale dagprijs. De transactiekosten bedragen € 0,75 per bezoek en blijven gelijk als er meerdere personen meegaan op een account (maximaal 6). Een nieuwe gebruiker registreert zich eenvoudig in de app en kan de app direct gebruiken.

Indoor Event kiest voor Tapperuse als nieuwe hoofdsponsor

Basisprincipes spel, plezier en fairplay verbinden Tapperuse met hockey

Almere – 20 december 2018 – Op 28, 29 en 30 december wordt, in het Almere Topsportcentrum, het Tapperuse Indoor Event georganiseerd. Tapperuse is de nieuwe hoofdsponsor van de elfde editie van dit jaarlijkse hockey-event. Tijdens het toernooi worden wedstrijden, masterclasses en clinics georganiseerd voor de topzaalhockeyjeugd uit het hele land. Op de eerste en tweede dag worden oefenwedstrijden gespeeld door topteams. De toegang is geheel gratis.

Hockey is een eerlijke sport, waarin spel en plezier belangrijk zijn,” vertelt Wilbert Witkamp, directeur van Tapperuse. “Voor Tapperuse is het dan ook een logische keuze dat we ons verbinden aan een landelijk event voor de jeugd waarin fairplay centraal staat. Dat heeft te maken met onze gedeelde basisbeginselen en de behoefte om persoonlijke en sociale betrokkenheid te tonen en uit te dragen. Daarnaast ben ik fervent aanhanger van hockey. Hoe mooi is het om tijdens deze dagen bij zo’n verbindend toernooi aanwezig te zijn en te mogen sponsoren!

Het Tapperuse Indoor Event

Het toernooi is bestemd voor de topzaalhockeyjeugd uit het hele land. Zowel jongens als meisjes in de categorieën A, B en C. De C-jeugd speelt op 28 december, de B-jeugd op 29 december en de A-jeugd op 30 december 2018. Naast het toernooi worden er (gratis) Masterclasses en Clinics georganiseerd door Enjoy and Perform. De Masterclasses zijn toegankelijk voor spelers die minimaal eerste klas spelen. De Clinics zijn voor de overige hockey(st)ers.

Tapperuse neemt het hoofdsponsorschap over van Mercian.

Avifauna zoekt geluksvogels

Dierenverzorgers krijgen opber veertig helpende handjes

Amsterdam – 1 oktober 2018 – Op 10 oktober gaan twintig geluksvogels mee met de dierenverzorgers van Avifauna. Speciaal voor de introductie van de app Tapperuse mogen de geluksvogels mee ‘hangen met de halfapen’, ‘praten met de pinguïns’ en ‘vogels verzorgen’. Om kans te maken op de winactie hoeven ouders en/of verzorgers slechts de (gratis) app te downloaden, een profiel aan te maken en te stemmen op hun favoriete activiteit bij Avifauna. De inschrijving sluit op 4 oktober; op 5 oktober maakt John de Hoon, de directeur van Avifauna, de gevleugelde winnaars bekend. Aanmelden kan via  Facebook.

Geluksvogeltjes
Op 10 oktober gaan twintig kinderen mee met de dierenverzorgers van Avifauna. “De actie Geluksvogels Gezocht biedt kinderen de unieke kans om mee te gaan met de dierenverzorgers, iets wat we normaal gesproken niet doen” vertelt Pamela Stolze. “Voor Tapperuse maken we graag die uitzondering.”

Early Adopter
Avifauna is een van de eerste attracties waar bezoekers ook tappend® naar binnen kunnen. “Wij waren gelijk enthousiast over Tapperuse omdat we ervan overtuigd zijn dat we er meer bezoekers mee gaan trekken. Met Tapperuse wordt het park toegankelijk voor jonge gezinnen en de moderne consument die flexibiel willen zijn in hun vrije tijds- en geldbesteding. Juist die bezoeker die nu nog niet komt en Avifauna een keer een uurtje of twee wil ‘uitproberen’. Eenmaal hier denken we dat ze ontdekken hoeveel Avifauna te bieden heeft en hopen we dat ze langer blijven of vaker terugkomen.”

Hoe Tapperuse werkt
Een nieuwe gebruiker registreert zich eenvoudig in de app. Bezoekers tappen® in als ze een locatie inlopen en tappen® uit bij vertrek. Ze betalen achteraf via AfterPay, waarbij de entreekosten nooit hoger zijn dan de maximale dagprijs. De transactiekosten bedragen €0,75 per bezoek en blijven gelijk als er meerdere personen meegaan op een account (maximaal 6).

Per minuut betalen voor sauna, museum en pretpark

De nieuwe app Tapperuse maakt ‘pay per use’ mogelijk

Amsterdam – 20 september 2018 – Met de app Tapperuse betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij een sauna, museum of pretpark zijn. De app maakt vrijetijdslocaties toegankelijk voor de moderne consument, die flexibel wil zijn in de besteding van tijd en geld en niet teveel wil betalen. ‘Tappen®’ is bedacht door Wilbert Witkamp, voormalig directeur van Yellowbrick (de mobiele parkeerapp waarmee ook per minuut betaald wordt). De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Met Tapperuse kunnen gebruikers kort of spontaan iets leuks doen, en een locatie bezoeken voor minder dan de dagprijs. “Tappen® is bijvoorbeeld ideaal voor jonge gezinnen, die niet de hele dag de tijd hebben of hun uitjes maar moeilijk kunnen plannen,” zegt Wilbert Witkamp. “Parkeren per minuut is al helemaal ingeburgerd en ook in andere sectoren zien we dat mensen steeds vaker alleen willen betalen voor dat wat ze afnemen (pay per use). Een belangrijke trend in consumentenmarketing. We verwachten dat pretparken en andere uitjes dankzij de app vaker worden bezocht.”

Te bezoeken locaties
Tappen® kan bij een snel groeiend aantal locaties, zoals Avifauna, Bobbejaanland, Sea Life, Miniworld Rotterdam, LINDA.festival en de sauna’s van Select Wellness Group. Tapperuse biedt bezoekers vrijheid en gemak. Met de app bezoeken zij een pretpark om alleen een nieuwe attractie uit te proberen of gaan zij ‘s avonds nog even naar de sauna. Van elke locatie is de actuele prijs per minuut zichtbaar. De locaties kunnen de prijs per minuut verhogen of verlagen op basis van de drukte.

Hoe Tapperuse werkt
Tapperuse werkt op gps, een innovatieve toepassing in de dagrecreatiemarkt. Deze techniek maakt de app heel gebruiksvriendelijk. Bezoekers tappen® in als ze een locatie inlopen en tappen® uit bij vertrek. Ze betalen achteraf via AfterPay, waarbij de entreekosten nooit hoger zijn dan de maximale dagprijs. De transactiekosten bedragen €0,75 per bezoek en blijven gelijk als er meerdere personen meegaan op een account (maximaal 6). Een nieuwe gebruiker registreert zich eenvoudig in de app en hoeft geen betaalgegevens door te geven.

Tapperuse app introduceert ‘pay per use’ in vrijetijdssector

Nieuwe klantenkring dankzij betaalmethode per minuut

Amsterdam – 20 september 2018 – Met de nieuwe app Tapperuse betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij een sauna, museum of pretpark zijn. Het is een eerste introductie van ‘pay per use’ – de internationale trend waarbij consumenten alleen betalen voor hun daadwerkelijke gebruik – in de Nederlandse vrijetijdssector. Tapperuse maakt uitjes aantrekkelijker voor de moderne consument, die flexibel wil zijn in de besteding van tijd en geld. Aangesloten locaties profiteren van vele nieuwe bezoekers, een hogere klanttevredenheid en betere bezoekersspreiding.

‘’Onze samenwerking met Tapperuse biedt de ondernemers de mogelijkheid om een variabele prijs te hanteren,‘’ vertelt Mieke Bartens, voorzitter van Select Wellness Group. ‘’We kunnen inspelen op bijvoorbeeld de weersomstandigheden en zijn niet langer gebonden aan langer lopende afspraken. Ook kunnen mensen nu kennis maken met een sauna zonder dat ze een dagkaart hoeven te kopen. Ik verwacht dat we over een tijdje niet beter weten dan dat we niet meer pinnen, maar dat iedereen wil tappen®.’’ Tapperuse is te gebruiken bij de sauna’s van Select Wellness Group, en een snelgroeiend aantal andere locaties, zoals Avifauna, Bobbejaanland, Sea Life, Miniworld Rotterdam en LINDA.festival.

Nieuwe klantenkring
“Parkeren per minuut is al helemaal ingeburgerd en ook in andere sectoren zien we dat mensen steeds vaker alleen willen betalen voor dat wat ze afnemen. Met Tapperuse introduceren we ‘pay per use’ in de vrijetijdsbesteding,” vertelt Wilbert Witkamp, founder van Tapperuse (en voormalig directeur van de parkeerapp Yellowbrick). “Onze app spreekt een nieuwe klantenkring aan: bezoekers die nergens aan vast willen zitten. ‘Tappen®’ is bijvoorbeeld ideaal voor jonge gezinnen die hun uitjes maar moeilijk kunnen plannen. Met de app kunnen zij ook kort of spontaan iets leuks doen. Die vrijheid en het gemak van de app zorgen voor vele nieuwe bezoekers bij aangesloten locaties. Herhaalbezoek wordt gestimuleerd en de klanttevredenheid bevorderd.”

Betaalmethode per minuut
Tapperuse werkt op gps, een innovatieve toepassing in de dagrecreatiemarkt. Bezoekers tappen® in als ze een locatie inlopen en tappen® uit bij vertrek. Ze betalen achteraf via AfterPay. Van elke locatie is de actuele prijs per minuut zichtbaar. De locaties kunnen deze prijs per minuut verhogen of verlagen, afhankelijk van de drukte of weersomstandigheden. Dit zorgt voor betere bezoekersspreiding. Deze vorm van dynamic pricing wordt vooral in de hotel-, autoverhuur en luchtvaartindustrie al jaren succesvol toegepast, en voorkomt dat een vliegtuig, bed of auto anders ‘leeg’ blijft.

No cure, no pay
Tapperuse hanteert een pay per use businessmodel. Er zijn geen opstartkosten; locaties betalen een percentage van de omzet vanaf het moment dat er transacties plaatsvinden via de app. Bezoekers betalen €0,75 per bezoek aan Tapperuse. Uitbetaling aan de locaties volgt maandelijks via AfterPay.