Pers

Ben je een journalist of heb je redactionele vragen over Tapperuse dan kun je terecht bij  Marike Timmermans. Zij is uitsluitend te benaderen voor pers gerelateerde vragen (acquisitie wordt niet op prijs gesteld). Contact: +31650528233 of marike@tapperuse.nl

Perskit
In combinatie met de juiste bronvermelding kun je gebruik maken van onze perskit. Bron: www.tapperuse.nl.

Tapperuse in de media
Een greep uit de verschenen artikelen.

Flexibel betalen om de wolvenwelpen te bewonderen 

DierenPark Amersfoort gaat tappen®

Flexibel betalen om de wolvenwelpen te bewonderen 

Vanaf vandaag kunnen bezoekers van DierenPark Amersfoort tappen® – ofwel betalen per minuut – voor hun bezoek aan de dierentuin. Bezoekers kunnen op deze manier zo vaak zij willen een kijkje nemen bij hun favoriete dier of als eerste een pasgeboren jong bewonderen. De Tapperuse app die hiervoor nodig is, kan gratis worden gedownload.

“Wij merken dat onze bezoekers erg betrokken zijn bij de dieren uit ons park en bijvoorbeeld het opgroeien van een jong dier willen meemaken. Zij willen de dieren niet één keer, maar vaker zien. Dat kan nu ook flexibel met Tapperuse”, vertelt Ronald van Amerongen, algemeen directeur van DierenPark Amersfoort. “Je betaalt op deze manier precies voor hoe lang je in het dierenpark bent, maar nooit meer dan dat je zou betalen voor een gewoon kaartje.”

Gebruiksmomenten
Nederland kent zo’n 200 locaties waar bezoekers kunnen tappen®. Locaties waar bezoekers per minuut kunnen betalen voor hun verblijf in een museum, pretpark, sauna of dierentuin. “Er zijn talloze momenten waarop een consument gewoon een uurtje naar een pretpark wil, een museum willen bezoeken óf naar een giraffe wil kijken” zegt Wilbert Witkamp, CEO van Tapperuse. “Het past in het hedendaagse consumententijdperk dat we in dit soort situaties betalen voor gebruik. De app van Tapperuse koppelt dat betalen voor gebruik ook aan dynamische beprijzing, waardoor DierenPark Amersfoort in de dalmomenten een lagere minuutprijs kan hanteren.“ De klant tapt in via de Tapperuse app bij de ingang en tapt uit als deze de dierentuin verlaat.

Over Tapperuse
Tapperuse is een app die ‘betalen voor gebruik’ mogelijk maakt voor allerlei vormen van vrijetijdsbesteding. De app biedt consumenten flexibiliteit, zorgt voor een betere spreiding van bezoekers door middel van piek- en dalprijzen en inspireert klanten die anders niet waren gekomen. De betaling gaat achteraf via AfterPay. De app is hier gratis te downloaden.

Over DierenPark Amersfoort
DierenPark Amersfoort is dé dierentuin voor kinderen, waar jonge bezoekers op een speelse manier alles ontdekken over de dieren. Klim boven de beer, duik op tussen leeuwen en vlieg als een ooievaar. Via de Klim Alles-route ervaar je alle bijzondere eigenschappen van de dierbewoners op unieke wijze. De dierentuin ligt midden in het bos en is elke dag van het jaar geopend.

ZERO55 Apeldoorn gaat tappen®

Met bowlen per minuut net zo lang bowlen als het potje duurt

Vanaf deze week kunnen bezoekers van ZERO55 in Apeldoorn tappen® voor een potje glow bowlen. Bowlers kunnen per minuut betalen ofwel tappen®. Een primeur in deze branche. De Tapperuse app, die nodig is hiervoor, kan gratis worden gedownload.

“De grootste teleurstelling van groepen van 5-6 gasten is dat ze nooit het tweede potje kunnen afmaken. Met Tapperuse betalen ze nu per minuut en duurt de huur van de baan zo lang als het potje duurt’”  vertelt Peter Plantenga, manager van ZERO55 in Apeldoorn. “Voor ons is de klant koning, en we merken vaak genoeg dat mensen, na het eerste potje ingooien, het tweede potje nét niet af kunnen maken en tijd tekortkomen. En dat kan nu wel met Tapperuse. Je betaalt dan precies voor hoe lang je de baan gebruikt, maar nooit meer dan dat je zou betalen als je de baan voor bijvoorbeeld een uur zou reserveren. Lekker flexibel, snel en helemaal van deze tijd.”

Gebruiksmomenten
Nederland kent een kleine 200 locaties waar bezoekers per minuut kunnen betalen voor hun bezoek. ZERO55 is de eerste bowlingbaan waar bezoekers kunnen tappen®. “Bezoekers van indoor activiteitencentrum ZERO55 kunnen vanaf nu een bowlingbaan per minuut huren. Er zijn talloze momenten waarop een consument gewoon een uurtje naar een giraffe wil kijken of – in dit geval – een potje bowlen af wil maken” zegt Wilbert Witkamp, CEO van Tapperuse. “Het past in het hedendaagse consumententijdperk dat we in dit soort situaties betalen voor gebruik. De app van Tapperuse koppelt dat betalen voor gebruik ook aan dynamische beprijzing, waardoor ZERO55 de banen in de dalmomenten ook nog eens goedkoper kan aanbieden, door een lagere minuutprijs te hanteren.“ De klant tapt in bij de balie en stopt de transactie ook weer bij de balie. 

Over Tapperuse
Tapperuse is een app die ‘betalen voor gebruik’ mogelijk maakt voor allerlei vormen van vrijetijdsbesteding. De app biedt consumenten flexibiliteit, zorgt voor een betere spreiding van bezoekers door middel van piek- en dalprijzen en inspireert klanten die anders niet waren gekomen. De betaling gaat achteraf via AfterPay . De app is hier gratis te downloaden.

Over ZERO55
ZERO55 is een family entertainment formule met locaties in Enschede en Apeldoorn. Bij ZERO55 Apeldoorn vind je e-karten, lasergamen, glowbowlen, mini escape rooms, virtual reality en diverse games onder één dak. Het indoor activiteiten centrum heeft een futuristische uitstraling en is 7 dagen per week geopend. Je vindt ZERO55 Apeldoorn aan de Dubbelbeek bij Malkenschoten.

De Autoverhuurders gaan tappen®

Huur een klasbus, verhuisbus of feestbus per minuut

Vanaf deze week kunnen consumenten bij alle aangesloten vestigingen van De Autoverhuurders per minuut betalen voor het huren van een klusbus, verhuisbus of feestbus, oftewel tappen®. Een primeur in deze branche. De Tapperuse app die nodig is hiervoor kan gratis worden gedownload.

“Tapperuse past bij onze ‘financiële belofte’ aan onze klanten,” vertelt Sander Kuperus van de Hilversumse vestiging van De Autoverhuurders. “Voor ons is de klant koning, de klant bepaalt wat hij wil gebruiken en voor hoe lang. Soms wil je gewoon een uur naar een giraffe kunnen kijken! En dat kan met Tapperuse. Bij ons betaal je precies voor hoe lang je de bus gebruikt. Lekker flexibel, snel en helemaal van deze tijd.”

Gebruiksmomenten
Consumenten kunnen vanaf nu dus een bus huren en per minuut betalen. “Er zijn talloze gebruiksmomenten waarop een consument een van deze bussen slechts een paar uur nodig heeft” zegt Wilbert Witkamp, CEO van Tapperuse. “Denk aan een verjaardagsfeestje op woensdagmiddag, of het verhuizen van een paar meubels. Het past in het hedendaagse consumenten tijdperk dat we in dit soort situaties alleen betalen voor gebruik. De app van Tapperuse koppelt dat betalen voor gebruik ook aan dynamische beprijzing, waardoor de Autoverhuurders dit soort bussen in de dalmomenten ook nog eens goedkoper kunnen aanbieden, door een lagere minuutprijs te hanteren.“ De klant volgt het gebruikelijke proces door de tijd te starten en te stoppen op de locatie.

Over Tapperuse
Tapperuse is een app die ‘betalen voor gebruik’ mogelijk maakt voor allerlei vrijetijdsbestedingen. De app biedt flexibiliteit aan consumenten, zorgt voor een betere spreiding van bezoekers vanwege piek- en dalprijzen en verwelkomt klanten die anders niet waren gekomen. De betaling gaat achteraf via AfterPay en de donatie via Tikkie. De app is hier gratis te downloaden.

Over De AutoVerhuurders
De Autoverhuurders is een landelijk opererende organisatie, die door de samenwerking met regionale partners een wagenpark heeft van meer dan 2000 voertuigen. Bij de 36 aangesloten vestigingen worden personenauto’s, personen- en bestelbussen en vrachtwagens verhuurd.

 

Doneer voor Bossche cultuur

Bosch Parade en Tapperuse werken samen voor de varende parade

Tijdens de achtste editie van Bosch Parade, van 21-23 juni op de Dommel in ’s-Hertogenbosch, ziet het publiek een ‘vaartocht’ van het ongerijmde, vanaf de stadswallen en oevers. De toegang is gratis; gebruikers van Tapperuse echter, kunnen een bedrag doneren aan de organisatie van de varende kunstwerken. Iedereen kan bij de mobiele teams een bijdrage doneren aan de organisatie van het festival. Door het inzetten van Tapperuse tijdens festivals kunnen bezoekers van een gratis festival nu ook doneren voor de organisatie ervan; van een paar cent tot maximaal een paar euro. De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store. 

Artistieke vernieuwing
De 8e editie kent een vernieuwde impuls. Bosch Parade vertelt een verhaal, het is een varende voorstelling. Aan de Parade zijn een dramaturg, regisseur, componist en collectief van vijfentwintig kunstenaars verbonden. Erik de jong, zakelijk leider van Bosch Parade. “Naast de artistieke vernieuwing, willen we als Stichting ook nieuwe verdienmodellen uitproberen om tot een werkzame financieringsmix te komen. Een daarvan is digitaal doneren, en daar past de Tapperuse app bij. 

Waardering
Bosch Parade is een universele fabel die gaat over altijd doorgaande vernieuwing, vergelijkbaar met de schilderijen van de inspirator Jheronimus Bosch. Toeschouwers laven zich aan een drijvende, poëtische stoet kunstwerken op het water. De toegang tot Bosch Parade is gratis, met Tapperuse kunnen toeschouwers een kleine donatie doen aan de organisatie van de varende kunstwerken. Aan de oevers van de Dommel zijn betaalde zitplaatsen, waar je ook met de Tapperuse app toegang toe hebt.

Hoe doneren via Tapperuse werkt
Bezoekers kunnen intappen als ze een gebied inlopen en uittappen op een willekeurig moment naar keuze, waarbij van tevoren helder is wat de maximale donatie is. Betaling gebeurt achteraf via Tikkie. De transactiekosten voor de gebruiker bedragen € 0,25 per donatie. Een nieuwe gebruiker registreert zich eenvoudig in de app en kan dan direct doneren.

Over Tapperuse
Tapperuse is een app die ‘betalen voor gebruik’ mogelijk maakt voor allerlei vrijetijdsbestedingen. De app biedt flexibiliteit aan consumenten, zorgt voor een betere spreiding van bezoekers vanwege piek- en dalprijzen en verwelkomt klanten die anders niet waren gekomen. De betaling gaat achteraf via AfterPay en de donatie via Tikkie. De app is hier gratis te downloaden.

Over Bosch Parade
Op 21, 22 en 23 juni vaart Bosch Parade in het historische hart van ’s Hertogenbosch. Bosch Parade is wereldwijd uniek in opzet en verschijningvorm. In de afgelopen jaren is Bosch Parade zeven keer voorbijgetrokken op de wateren van ’s-Hertogenbosch. Tot 2016 viel Bosch Parade als een project onder Stichting Jheronimus Bosch 500. In 2018 heeft Bosch Parade een eigen entiteit als Stichting en zijn er organisatorisch vernieuwingen doorgevoerd.

 

Doneer aan Nederlandse natuur

Buitenfonds, Tikkie en Tapperuse werken samen in proef ‘Geef voor natuur’

Het Buitenfonds, Tikkie en Tapperuse starten een proef waarbij wandelaars, fietsers en andere natuurliefhebbers een bijdrage kunnen geven aan projecten van Staatsbosbeheer waar geen structurele financiële bijdrage voor beschikbaar is. Met de app van Tapperuse kunnen bezoekers per minuut betalen voor hun bezoek aan een museum, pretpark of sauna. Met deze nieuwste pilot kunnen bezoekers van een natuurgebied ook doneren aan een specifiek project van Buitenfonds; van een paar cent tot maximaal een paar euro. De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Open en toegankelijk
Bossen en andere natuurlijke plekken zijn aantrekkelijk om te wandelen, fietsen, spelen, sporten of op een andere manier actief bezig te zijn. De natuur heeft heilzame eigenschappen; bijna iedereen voelt zich gezonder en rustiger na een bezoek aan de natuur. “Onze sociale belofte impliceert dat we ook dat stuk bewustwording voor de natuur willen bewerkstelligen; bij iedereen en vooral bij kinderen. Met deze samenwerking werken we mee aan het verbeteren van de sociale omgeving. Daarnaast zijn de natuurgebieden een welkome aanvulling op onze andere vrijetijdslocaties waar je kunt tappen®, ” aldus Wilbert Witkamp, directeur Tapperuse.

Corien Koreman, Boswachter bij Staatsbosbeheer: “Als boswachter van de Utrechtse Heuvelrug krijg ik vanuit bezoekers van alle leeftijden de wens voor meer rolstoeltoegankelijke natuur. Iedereen moet kunnen genieten van natuur. Ook mensen – van jong tot oud – met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Op de Utrechtse Heuvelrug is het nu echter lastig om de omgeving te beleven als je aan wielen gebonden bent. Daarom zet ik me samen met het Buitenfonds in voor een 3,5 kilometer lang mindervalidepad door het prachtige Leersumse Veld. Zo willen we de natuur weer van iedereen maken. Naast mijn project lopen er verspreid door het land verschillende projecten van collega boswachters. Van een natuurlijke schuilhut in Leenderbos tot nieuwe waterspeelplekken voor jonge avonturiers in de Oostvaardersplassen. Mooi dat je nu ook via de Tapperuse app een vrijblijvende donatie kan geven aan een Buitenfonds project. Elke euro telt!

Meer dan 130 locaties
Inclusief de locaties in de natuur van Staatsbosbeheer, kan de consument al bij meer dan 130 locaties in Nederland tappen®. Tapperuse biedt bezoekers flexibiliteit, vrijheid en gemak. Met de app wordt het uitproberen van een museum of een avondje saunabezoek vergemakkelijkt. Van elke locatie is de actuele prijs per minuut zichtbaar. En vanaf nu kun je de app ook gebruiken om vrijblijvend te doneren voor de natuur.

Hoe doneren via Tapperuse en Tikkie werkt
Bezoekers kunnen intappen als ze een gebied inlopen en uittappen op een willekeurig moment naar keuze, waarbij van tevoren helder is wat de maximale donatie is en voor welk specifieke project de donatie bestemd is.. Betaling gebeurt achteraf via Tikkie. De transactiekosten bedragen € 0,25 per bezoek voor de gebruiker. Een nieuwe gebruiker registreert zich eenvoudig in de app en kan direct doneren.

Over Tapperuse
Tapperuse is een app die ‘betalen voor gebruik mogelijk maakt voor allerlei vrijetijdsbestedingen. De app biedt flexibiliteit aan consumenten, zorgt voor een betere spreiding van bezoekers vanwege piek en dalprijzen en verwelkomt klanten die anders niet waren gekomen. De betaling gaat achteraf via AfterPay en de donatie via Tikkie. De app is hier gratis te downloaden.

Over Staatsbosbeheer
De taken van Staatsbosbeheer zijn gericht op het beheer en de ontwikkeling van het kenmerkende groene erfgoed van Nederland, met oog voor de vele belangrijke waarden die dit voor de samenleving vertegenwoordigt. De terreinen van Staatsbosbeheer vormen de nationale basisvoorziening van natuur en recreatie. Van de Waddeneilanden tot de zuidwestelijke delta, van de duinstreek tot natuur langs de rivieren.

Over Buitenfonds
Het Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor waardevolle projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Projecten waar geen structurele financiële bijdrage voor beschikbaar is. Met donaties van het Buitenfonds kan Staatsbosbeheer die specifieke projecten realiseren. Zoals kinderen naar buiten brengen, het conserveren en toegankelijk maken van cultuurhistorische schatten, spannende manieren om natuur te beleven en het maatschappelijke werk van de boswachter mogelijk te maken. Het Buitenfonds wil met bedrijven en particulieren samenwerken om groene wensen voor huidige en toekomstige generaties te realiseren.

Over Tikkie
Met Tikkie betaal je makkelijk en snel via WhatsApp, Messenger, sms en QR-code. Tikkie is in 2016 geïntroduceerd en telt inmiddels meer dan 5 miljoen gebruikers. Het is een initiatief van ABN AMRO, gratis te gebruiken voor iedereen met een Nederlandse betaalrekening. Ook bedrijven kunnen bij Tikkie terecht om de applicatie te gebruiken op diverse manieren binnen hun eigen bedrijfsvoering. Kijk voor meer informatie op www.tikkie.me.

 

Bezoek Het Scheepvaartmuseum en betaal voor gebruik

De nieuwe app Tapperuse breidt Amsterdamse ‘pay per use’ locaties uit

Het Scheepvaartmuseum heeft gekozen voor de nieuwe flexibele betaalmethode van Tapperuse. Met de app van Tapperuse betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij het museum binnen zijn. Net als in andere sectoren wil de consument het liefst betalen voor dat wat ze afnemen (pay per use). Met Tapperuse worden vrijetijdslocaties en musea toegankelijk gemaakt voor de moderne consument, die flexibel wil zijn in de besteding van tijd en geld, en niet teveel wil betalen. De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Met Tapperuse kunnen bezoekers nu ook kort of spontaan een bezoekje brengen aan Het Scheepvaartmuseum. Bezoekers en geïnteresseerden kunnen nu ook bijvoorbeeld alleen naar het VOC-schip Amsterdam met de VR Dare to Discover, of vanaf 10 mei naar de nieuwe Hoofdgalerij met de tentoonstelling Republiek aan Zee. Zo wordt Het Scheepvaartmuseum laagdrempeliger voor jonge gezinnen en de moderne consument, die niet de hele dag de tijd hebben of hun uitjes maar moeilijk kunnen plannen.

Te bezoeken locaties
Tappen kan al bij meerdere locaties in Amsterdam zoals bijvoorbeeld Het Joods Historisch Museum, Smidtje Canal Cruises, en Smart Fit. Tapperuse biedt bezoekers vrijheid en gemak. Met de app wordt het uitproberen van een nieuwe attractie of een avondje saunabezoek vergemakkelijkt. Van elke locatie is de actuele prijs per minuut zichtbaar. De locaties kunnen de prijs per minuut verhogen of verlagen op basis van de drukte.

Hoe Tapperuse werkt
Tapperuse werkt op gps, wat de app heel gebruiksvriendelijk maakt. Bezoekers tappen in als ze een locatie inlopen en tappen uit bij vertrek. Betaling gebeurt achteraf via AfterPay en de entreekosten zijn nooit hoger dan de maximale dagprijs. De transactiekosten bedragen € 0,75 per bezoek en blijven gelijk als er meerdere personen meegaan op een account (maximaal 6). Een nieuwe gebruiker registreert zich eenvoudig in de app en kan de app direct gebruiken.

Over het Scheepvaartmuseum
Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum presenteert topstukken uit één van de meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld. Naast tentoonstellingen op historisch vlak toont het museum werk van hedendaagse internationale kunstenaars en vormgevers. Met 350.000 bezoekers per jaar bevindt het museum zich in de top 5 van de meest populaire, leerzame dagattracties van Nederland en is het daarmee een trekpleister voor binnen- en buitenlandse bezoekers.

Over Tapperuse
Tapperuse is een app die ‘per minuut betalen’ mogelijk maakt voor allerlei vrijetijdsbestedingen. De app biedt flexibiliteit aan consumenten, zorgt voor een betere spreiding van bezoekers en verwelkomt klanten die anders niet waren gekomen. De betaling gaat achteraf via AfterPay. De app is hier gratis te downloaden.

Bezoek GeoFort en betaal per minuut

De nieuwe app Tapperuse introduceert ‘pay per use’ in Herwijnen

GeoFort biedt naast de reguliere methode, nu ook de nieuwe flexibele betaalmethode van Tapperuse. Met de app van Tapperuse betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze  bij het attractiepark binnen zijn. De app maakt vrijetijdslocaties toegankelijk voor de moderne consument, die flexibel wil zijn in de besteding van tijd en geld en niet teveel wil betalen. De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Gerben Zeeman, marketing manager van GeoFort: “Met Tapperuse kunnen bezoekers nu ook kort of spontaan even ‘proeven’ van ons interactieve science center. Zo maken we GeoFort laagdrempeliger voor jonge gezinnen en de moderne consument die niet de hele dag de tijd hebben. Het voordeel is bovendien dat bezoekers nooit meer dan de dagprijs betalen, die flexibiliteit  past bij deze tijd.” Ook in andere sectoren willen mensen steeds vaker alleen betalen voor dat wat ze afnemen (pay per use). Een belangrijke trend in consumentenmarketing en daar gaat GeoFort graag in mee. Als science center vinden zij het belangrijk om mee te gaan met de (technische) innovaties van deze tijd.

Te bezoeken locaties
Tappen kan al bij een kleine honderd vrijetijdslocaties in Nederland. Tapperuse biedt bezoekers vrijheid en gemak. Met de app wordt het uitproberen van een nieuwe attractie, museum of een avondje saunabezoek vergemakkelijkt. Van elke locatie is de actuele prijs per minuut zichtbaar. De locaties kunnen de prijs per minuut verhogen of verlagen op basis van de drukte.

Hoe Tapperuse werkt
Tapperuse werkt op gps, wat de app heel gebruiksvriendelijk maakt. Bezoekers tappen in als ze een locatie inlopen en tappen uit bij vertrek. Betaling gebeurt achteraf via AfterPay en de entreekosten zijn nooit hoger dan de maximale dagprijs. De transactiekosten bedragen € 0,75 per bezoek en blijven gelijk als er meerdere personen meegaan op een account (maximaal 6). Een nieuwe gebruiker registreert zich eenvoudig in de app en kan de app direct gebruiken.

Over Tapperuse
Tapperuse is een app die ‘per minuut betalen’ mogelijk maakt voor allerlei vrijetijdsbestedingen. De app biedt flexibiliteit aan consumenten, zorgt voor een betere spreiding van bezoekers en verwelkomt klanten die anders niet waren gekomen. De betaling gaat achteraf via AfterPay. De app is hier gratis te downloaden.

Over GeoFort
GeoFort is een interactief science center waar alles om de aarde draait. Met thema’s als big data, klimaat en geodesign wil GeoFort kinderen van 4 tot 104 jaar oud enthousiast maken voor de toekomst van de planeet.

Bezoek Waterliniemuseum Fort bij Vechten en betaal per minuut

De nieuwe app Tapperuse introduceert ‘pay per use’ in Bunnik

Het Waterliniemuseum Fort bij Vechten heeft gekozen voor de nieuwe flexibele betaalmethode van Tapperuse. Met de app van Tapperuse betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij het Waterliniemuseum binnen zijn. De app maakt vrijetijdslocaties toegankelijk voor de moderne consument, die flexibel wil zijn in de besteding van tijd en geld en niet teveel wil betalen. De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Terry Harmelink, PR & Marketing Waterliniemuseum Fort bij Vechten: “Met Tapperuse kunnen bezoekers nu ook kort of spontaan een bezoekje brengen aan ons museum. Met Tapperuse maken we het Waterliniemuseum Fort bij Vechten laagdrempeliger voor jonge gezinnen en de moderne consument, die niet de hele dag de tijd hebben of hun uitjes maar moeilijk kunnen plannen. Ook in andere sectoren zien we dat mensen steeds vaker alleen willen betalen voor dat wat ze afnemen (pay per use). Een belangrijke trend in consumentenmarketing en daar gaan we graag in mee. Met het gebruik van Tapperuse verwachten we dat we nieuwe mensen kunnen verwelkomen bij ons museum.”

Te bezoeken locaties
Tappen kan al bij bijna honderd locaties in Nederland, en in de provincie Utrecht bijvoorbeeld ook bij forteiland Pampus. Tapperuse biedt bezoekers vrijheid en gemak. Met de app wordt het uitproberen van een nieuwe attractie of een avondje saunabezoek vergemakkelijkt. Van elke locatie is de actuele prijs per minuut zichtbaar. De locaties kunnen de prijs per minuut verhogen of verlagen op basis van de drukte.

Hoe Tapperuse werkt
Tapperuse werkt op gps, wat de app heel gebruiksvriendelijk maakt. Bezoekers tappen in als ze een locatie inlopen en tappen uit bij vertrek. Betaling gebeurt achteraf via AfterPay en de entreekosten zijn nooit hoger dan de maximale dagprijs. De transactiekosten bedragen € 0,75 per bezoek en blijven gelijk als er meerdere personen meegaan op een account (maximaal 6). Een nieuwe gebruiker registreert zich eenvoudig in de app en kan de app direct gebruiken.

Over Tapperuse
Tapperuse is een app die ‘per minuut betalen’ mogelijk maakt voor allerlei vrijetijdsbestedingen. De app biedt flexibiliteit aan consumenten, zorgt voor een betere spreiding van bezoekers en verwelkomt klanten die anders niet waren gekomen. De betaling gaat achteraf via AfterPay. De app is hier gratis te downloaden.

Schaatsen en skiën per minuut bij De Uithof

De Uithof maakt wintersporten per minuut mogelijk via app Tapperuse

Met de introductie van Tapperuse bij De Uithof kunnen bezoekers vanaf dit winterseizoen per minuut betalen voor de tijd dat ze bij het overdekte sportcentrum binnen zijn. De Uithof heeft gekozen voor de nieuwe flexibele betaalmethode om spontane toegang mogelijk te maken. Met de app betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij het centrum binnen zijn. De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Met Tapperuse kunnen in deze winterdagen de schaats- en skiliefhebbers kort of spontaan een bezoekje brengen aan De Uithof. Tappen is ideaal voor jonge gezinnen, die niet de hele dag de tijd hebben of hun uitjes maar moeilijk kunnen plannen. De app speelt in op de trend dat consumenten alleen willen betalen voor datgene wat ze afnemen (pay per use). Bezoekers betalen nooit meer dan de dagprijs. Met Tapperuse wordt de drempel verlaagd voor bezoekers die de schaatsen onder willen binden, al is het maar voor een uurtje.

Schaatskoorts
Naomi Rietdijk van De Uithof: “Sinds twee weken terug, toen het leek dat het goed zou gaan vriezen, is de schaatskoorts uitgebroken. Helaas heeft het niet lang gevroren en komt Koning Winter nog om de hoek kijken dit seizoen. Tot die tijd kun je op onze 400-meter ijsbaan de winter proeven en alvast wennen aan het ijs. Tip voor de wintersporters: oefen je ski- of snowboard-skills op de sneeuwpiste van De Uithof voordat je naar het buitenland vertrekt. Misschien is één afdaling voldoende, maar misschien wil je veel vaker naar beneden sjezen. Die vrijheid heb je met Tapperuse! Het betalen per minuut is een perfecte uitkomst voor schaats, ski en snowboard-uitjes.”

Regionale locaties
Tappen kan al bij meerdere locaties in Zuid Holland Sealife, Miniworld, Avifauna en het Louwman museum. Tapperuse biedt bezoekers vrijheid en gemak. Met de app wordt het uitproberen van een nieuwe attractie of een avondje saunabezoek vergemakkelijkt. Van elke locatie is de actuele prijs per minuut zichtbaar. De locaties kunnen de prijs per minuut verhogen of verlagen op basis van de drukte.

Hoe Tapperuse werkt
Tapperuse werkt op basis van gps, wat de app heel gebruiksvriendelijk maakt. Bezoekers tappen in als ze een locatie inlopen en tappen uit bij vertrek. Betaling gebeurt achteraf via AfterPay en de entreekosten zijn nooit hoger dan de maximale dagprijs. De transactiekosten bedragen € 0,75 per bezoek en blijven gelijk als er meerdere personen meegaan op een account (maximaal 6). Een nieuwe gebruiker registreert zich eenvoudig in de app en kan de app direct gebruiken.

Over Tapperuse
Tapperuse is een app die ‘per minuut betalen’ mogelijk maakt voor allerlei vrijetijdsbestedingen. De app biedt flexibiliteit aan consumenten, zorgt voor een betere spreiding van bezoekers en verwelkomt klanten die anders niet waren gekomen. De betaling gaat achteraf via AfterPay. De app is hier gratis te downloaden.

Schaatsen per minuut bij Flevonice

Flevonice maakt schaatsen per minuut mogelijk met app Tapperuse

Met de introductie van Tapperuse bij Flevonice kunnen bezoekers vanaf dit winterseizoen per minuut betalen voor de tijd dat ze bij de schaatsbaan binnen zijn. Flevonice heeft gekozen voor de nieuwe flexibele betaalmethode om spontane toegang mogelijk te maken. Met de app betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij het attractiepark binnen zijn. De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Met Tapperuse kunnen schaatsliefhebbers kort of spontaan een bezoekje brengen aan Flevonice. Tappen® is ideaal voor jonge gezinnen, die niet de hele dag de tijd hebben of hun uitjes maar moeilijk kunnen plannen. De app speelt in op de trend dat consumenten alleen willen betalen voor datgene wat ze afnemen (pay per use). Bezoekers betalen nooit meer dan de dagprijs. Met Tapperuse wordt de drempel verlaagd voor bezoekers die de schaatsen onder willen binden, al is het maar voor een uurtje.

Schaatskoorts 
Jens Kooiker van Flevonice: “Sinds dit weekend is de schaatskoorts losgebarsten. Dat merken we ook op onze ijsbaan. Na de eerste marathon op natuurijs komen ook veel liefhebbers trainen voor de Elfstedentocht. Als buitenbaan bieden we de meest natuurgetrouwe kunstijsbaan onder verschillende weersomstandigheden aan. Dat maakt onze baan aantrekkelijk voor trainingsdoeleinden, maar ook voor de recreatieve schaatser. Tapperuse werkt echt hartstikke makkelijk. Op deze manier verlagen we de drempel om zo nog meer mensen op de schaats krijgen, ook nadat buiten de sloten en meren weer open zijn.

Regionale locaties
Tappen® kan al bij meerdere locaties in Flevoland zoals Thermen La Mer en Batavialand. Tapperuse biedt bezoekers vrijheid en gemak. Met de app wordt het uitproberen van een nieuwe attractie of een avondje saunabezoek vergemakkelijkt. Van elke locatie is de actuele prijs per minuut zichtbaar. De locaties kunnen de prijs per minuut verhogen of verlagen op basis van de drukte.

Hoe Tapperuse werkt
Tapperuse werkt op basis van gps, wat de app heel gebruiksvriendelijk maakt. Bezoekers tappen® in als ze een locatie inlopen en tappen® uit bij vertrek. Betaling gebeurt achteraf via AfterPay en de entreekosten zijn nooit hoger dan de maximale dagprijs. De transactiekosten bedragen € 0,75 per bezoek en blijven gelijk als er meerdere personen meegaan op een account (maximaal 6). Een nieuwe gebruiker registreert zich eenvoudig in de app en kan de app direct gebruiken.

Indoor Event kiest voor Tapperuse als nieuwe hoofdsponsor

Basisprincipes spel, plezier en fairplay verbinden Tapperuse met hockey

Almere – 20 december 2018 – Op 28, 29 en 30 december wordt, in het Almere Topsportcentrum, het Tapperuse Indoor Event georganiseerd. Tapperuse is de nieuwe hoofdsponsor van de elfde editie van dit jaarlijkse hockey-event. Tijdens het toernooi worden wedstrijden, masterclasses en clinics georganiseerd voor de topzaalhockeyjeugd uit het hele land. Op de eerste en tweede dag worden oefenwedstrijden gespeeld door topteams. De toegang is geheel gratis.

Hockey is een eerlijke sport, waarin spel en plezier belangrijk zijn,” vertelt Wilbert Witkamp, directeur van Tapperuse. “Voor Tapperuse is het dan ook een logische keuze dat we ons verbinden aan een landelijk event voor de jeugd waarin fairplay centraal staat. Dat heeft te maken met onze gedeelde basisbeginselen en de behoefte om persoonlijke en sociale betrokkenheid te tonen en uit te dragen. Daarnaast ben ik fervent aanhanger van hockey. Hoe mooi is het om tijdens deze dagen bij zo’n verbindend toernooi aanwezig te zijn en te mogen sponsoren!

Het Tapperuse Indoor Event
Het toernooi is bestemd voor de topzaalhockeyjeugd uit het hele land. Zowel jongens als meisjes in de categorieën A, B en C. De C-jeugd speelt op 28 december, de B-jeugd op 29 december en de A-jeugd op 30 december 2018. Naast het toernooi worden er (gratis) Masterclasses en Clinics georganiseerd door Enjoy and Perform. De Masterclasses zijn toegankelijk voor spelers die minimaal eerste klas spelen. De Clinics zijn voor de overige hockey(st)ers.

Tapperuse neemt het hoofdsponsorschap over van Mercian.

Avifauna zoekt geluksvogels

Dierenverzorgers krijgen opber veertig helpende handjes

Amsterdam – 1 oktober 2018 – Op 10 oktober gaan twintig geluksvogels mee met de dierenverzorgers van Avifauna. Speciaal voor de introductie van de app Tapperuse mogen de geluksvogels mee ‘hangen met de halfapen’, ‘praten met de pinguïns’ en ‘vogels verzorgen’. Om kans te maken op de winactie hoeven ouders en/of verzorgers slechts de (gratis) app te downloaden, een profiel aan te maken en te stemmen op hun favoriete activiteit bij Avifauna. De inschrijving sluit op 4 oktober; op 5 oktober maakt John de Hoon, de directeur van Avifauna, de gevleugelde winnaars bekend. Aanmelden kan via  Facebook.

Geluksvogeltjes
Op 10 oktober gaan twintig kinderen mee met de dierenverzorgers van Avifauna. “De actie Geluksvogels Gezocht biedt kinderen de unieke kans om mee te gaan met de dierenverzorgers, iets wat we normaal gesproken niet doen” vertelt Pamela Stolze. “Voor Tapperuse maken we graag die uitzondering.”

Early Adopter
Avifauna is een van de eerste attracties waar bezoekers ook tappend® naar binnen kunnen. “Wij waren gelijk enthousiast over Tapperuse omdat we ervan overtuigd zijn dat we er meer bezoekers mee gaan trekken. Met Tapperuse wordt het park toegankelijk voor jonge gezinnen en de moderne consument die flexibiel willen zijn in hun vrije tijds- en geldbesteding. Juist die bezoeker die nu nog niet komt en Avifauna een keer een uurtje of twee wil ‘uitproberen’. Eenmaal hier denken we dat ze ontdekken hoeveel Avifauna te bieden heeft en hopen we dat ze langer blijven of vaker terugkomen.”

Hoe Tapperuse werkt
Een nieuwe gebruiker registreert zich eenvoudig in de app. Bezoekers tappen® in als ze een locatie inlopen en tappen® uit bij vertrek. Ze betalen achteraf via AfterPay, waarbij de entreekosten nooit hoger zijn dan de maximale dagprijs. De transactiekosten bedragen €0,75 per bezoek en blijven gelijk als er meerdere personen meegaan op een account (maximaal 6).

Per minuut betalen voor sauna, museum en pretpark

De nieuwe app Tapperuse maakt ‘pay per use’ mogelijk

Amsterdam – 20 september 2018 – Met de app Tapperuse betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij een sauna, museum of pretpark zijn. De app maakt vrijetijdslocaties toegankelijk voor de moderne consument, die flexibel wil zijn in de besteding van tijd en geld en niet teveel wil betalen. ‘Tappen®’ is bedacht door Wilbert Witkamp, voormalig directeur van Yellowbrick (de mobiele parkeerapp waarmee ook per minuut betaald wordt). De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Met Tapperuse kunnen gebruikers kort of spontaan iets leuks doen, en een locatie bezoeken voor minder dan de dagprijs. “Tappen® is bijvoorbeeld ideaal voor jonge gezinnen, die niet de hele dag de tijd hebben of hun uitjes maar moeilijk kunnen plannen,” zegt Wilbert Witkamp. “Parkeren per minuut is al helemaal ingeburgerd en ook in andere sectoren zien we dat mensen steeds vaker alleen willen betalen voor dat wat ze afnemen (pay per use). Een belangrijke trend in consumentenmarketing. We verwachten dat pretparken en andere uitjes dankzij de app vaker worden bezocht.”

Te bezoeken locaties
Tappen® kan bij een snel groeiend aantal locaties, zoals Avifauna, Bobbejaanland, Sea Life, Miniworld Rotterdam, LINDA.festival en de sauna’s van Select Wellness Group. Tapperuse biedt bezoekers vrijheid en gemak. Met de app bezoeken zij een pretpark om alleen een nieuwe attractie uit te proberen of gaan zij ‘s avonds nog even naar de sauna. Van elke locatie is de actuele prijs per minuut zichtbaar. De locaties kunnen de prijs per minuut verhogen of verlagen op basis van de drukte.

Hoe Tapperuse werkt
Tapperuse werkt op gps, een innovatieve toepassing in de dagrecreatiemarkt. Deze techniek maakt de app heel gebruiksvriendelijk. Bezoekers tappen® in als ze een locatie inlopen en tappen® uit bij vertrek. Ze betalen achteraf via AfterPay, waarbij de entreekosten nooit hoger zijn dan de maximale dagprijs. De transactiekosten bedragen €0,75 per bezoek en blijven gelijk als er meerdere personen meegaan op een account (maximaal 6). Een nieuwe gebruiker registreert zich eenvoudig in de app en hoeft geen betaalgegevens door te geven.

Tapperuse app introduceert ‘pay per use’ in vrijetijdssector

Nieuwe klantenkring dankzij betaalmethode per minuut

Amsterdam – 20 september 2018 – Met de nieuwe app Tapperuse betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij een sauna, museum of pretpark zijn. Het is een eerste introductie van ‘pay per use’ – de internationale trend waarbij consumenten alleen betalen voor hun daadwerkelijke gebruik – in de Nederlandse vrijetijdssector. Tapperuse maakt uitjes aantrekkelijker voor de moderne consument, die flexibel wil zijn in de besteding van tijd en geld. Aangesloten locaties profiteren van vele nieuwe bezoekers, een hogere klanttevredenheid en betere bezoekersspreiding.

‘’Onze samenwerking met Tapperuse biedt de ondernemers de mogelijkheid om een variabele prijs te hanteren,‘’ vertelt Mieke Bartens, voorzitter van Select Wellness Group. ‘’We kunnen inspelen op bijvoorbeeld de weersomstandigheden en zijn niet langer gebonden aan langer lopende afspraken. Ook kunnen mensen nu kennis maken met een sauna zonder dat ze een dagkaart hoeven te kopen. Ik verwacht dat we over een tijdje niet beter weten dan dat we niet meer pinnen, maar dat iedereen wil tappen®.’’ Tapperuse is te gebruiken bij de sauna’s van Select Wellness Group, en een snelgroeiend aantal andere locaties, zoals Avifauna, Bobbejaanland, Sea Life, Miniworld Rotterdam en LINDA.festival.

Nieuwe klantenkring
“Parkeren per minuut is al helemaal ingeburgerd en ook in andere sectoren zien we dat mensen steeds vaker alleen willen betalen voor dat wat ze afnemen. Met Tapperuse introduceren we ‘pay per use’ in de vrijetijdsbesteding,” vertelt Wilbert Witkamp, founder van Tapperuse (en voormalig directeur van de parkeerapp Yellowbrick). “Onze app spreekt een nieuwe klantenkring aan: bezoekers die nergens aan vast willen zitten. ‘Tappen®’ is bijvoorbeeld ideaal voor jonge gezinnen die hun uitjes maar moeilijk kunnen plannen. Met de app kunnen zij ook kort of spontaan iets leuks doen. Die vrijheid en het gemak van de app zorgen voor vele nieuwe bezoekers bij aangesloten locaties. Herhaalbezoek wordt gestimuleerd en de klanttevredenheid bevorderd.”

Betaalmethode per minuut
Tapperuse werkt op gps, een innovatieve toepassing in de dagrecreatiemarkt. Bezoekers tappen® in als ze een locatie inlopen en tappen® uit bij vertrek. Ze betalen achteraf via AfterPay. Van elke locatie is de actuele prijs per minuut zichtbaar. De locaties kunnen deze prijs per minuut verhogen of verlagen, afhankelijk van de drukte of weersomstandigheden. Dit zorgt voor betere bezoekersspreiding. Deze vorm van dynamic pricing wordt vooral in de hotel-, autoverhuur en luchtvaartindustrie al jaren succesvol toegepast, en voorkomt dat een vliegtuig, bed of auto anders ‘leeg’ blijft.

No cure, no pay
Tapperuse hanteert een pay per use businessmodel. Er zijn geen opstartkosten; locaties betalen een percentage van de omzet vanaf het moment dat er transacties plaatsvinden via de app. Bezoekers betalen €0,75 per bezoek aan Tapperuse. Uitbetaling aan de locaties volgt maandelijks via AfterPay.